Super combinaţii de culori complementare pentru casă

1 77830 original jpg jpeg

Cu toţii am învăţat la şcoală ce sunt culorile complementare şi cum le putem folosi în combinaţii. Dacă credeai că nu vei folosi aceste informaţii vreodată, iată că poţi să le aplici în amenajarea interioară a dormitorului sau oricărei alte camere. De aceea, CasoTeca îţi prezintă super combinaţii de culori complementare pentru casă.

Ca să îţi reamintim cum stă treaba culorilor complementare: totul porneşte de la culorile primare. Este vorba de roşu, galben şi albastru.Dacă vom combina galben cu albstru, obţinem verde, culoare complementară roşului.Dacă vom combina roşu cu albastru, obţinem mov, culoare complementară cu galben.Dacă vom combina roşu cu galben, obţinem portocaliu, culoare complementară cu albastru.Bineînteles că există o multitudine de nuanţe derivate, în funcţie de albul sau negru adăugat în culoare.  Dar, dacă rămâi la culorile complementare, atunci vei putea să le pui în practică şi să-ţi amenajezi casa fără să dai greş. În plus, vei aduce fiecărei încăperi un strop de viaţă prin culorile puternice.

Super combinaţii de culori complementare pentru casă

Iată o combinaţie de albastru cu portocaliu aplicată în dormitor. Albastru parcă face trecerea pe turcoaz, iar pătura portocalie este aproape electrică.

portocaliu albastru jpg jpeg

Aici, efectul de complementaritate este dat de scaunului portocaliu pe fundaul unui perete vopsit în albastru.

Descoperă combinaţiile de culori complementare pe care le poţi folosi în casa ta pe casoteca.ro