Tendinţe în design-ul de evenimente în 2016

1 69203 original jpg jpeg

În 2016, aranjamentele florale, fie că vorbim de cele pentru nunţi, fie de cele pentru evenimente corporate, se vor evidenţia prin stil şi simplitate. Există două tipuri de aranjamente la modă în acest an.

Cele “de grădina”,definite prin sălbăticia şi libertatea formei,verdeaţă din abundenţă,alăturarea dintre flori şi fructe,plante suculente sau crengi înflorite,şi aranjamentele ombre,efect care se obţine cu ajutorul florilor în diverse nuanţe ale aceleiaşi culori. 

“Recomandarea mea pentru cei care îşi pregătesc nunta este să încerce să personalizeze fiecare masă. Nu trebuie să arate totul la fel,pentru că se creează monotonie. Este important să ţinem cont de personalitatea noastră atunci când alegem aranjamentele florale,acestea trebuie să ne reprezinte.”,ne mărturiseşte Irina Sandu-Plati,designer floral.

În ceea ce priveşte locurile preferate de organizatori pentru desfăşurarea evenimentelor,ballroom-urile nu mai sunt printre favorite,acestea fiind înlocuite de grădini,conace boiereşti,acoperişuri înalte sau chiar hambare. Iar dacă vorbim despre mobilier,trebuie remarcat faptul că în acest an,mesele dreptunghiulare lungi sunt considerate o marcă a elegenatei în cadrul evenimentelor de orice tip.

În materie de culori,anul 2016 va fi dominat de pasteluri îngheţate (rose quartz şi albastru serenity,culorile vedetă desemnate de Intitutul Pantone),de străluciri metalice,dar şi de clasicul all white.

“Nevoia de a apela la un designer de eveniment s-a extins în ultimul an în sensul că am avut cereri diverse de realizare de proiect,de la şedinţe foto,styling sau designul unei încăperi dintr-o locuinţă privată,la design de vitrine de magazin. Se observă o fidelizare a clienţilor de la an la an,dar şi o mai mare implicare a acestora în realizarea unui proiect din ce în ce mai complex.”,ne spune Irina Sandu-Plăti,designer floral la Imperioso.