Tendinţele anului în amenajările interioare

1 53167 original jpg jpeg

Elementele naturale au rămas în vogă în designul casei. Pledează pentru podelele care imită lemnul, pentru bambus, pânză, piatră, decoraţiunile în verde-crud, portocaliu, galben, imprimeurile etnice – tot ceea ce aduce prospeţime, naturaleţe şi căldură în locuinţă.

Stilul vintage rămâne în tendinţe

Nici în acest an nu dispare stilul vintage,care capătă preţiozitate,inspirându-se dinstilul hollywoodian al anilor ’40. Se va regăsi în mobilierul cu linii curbe,în materialele delicate,prezente în special în dormitor – dantelă,pe care o poţi aplica pe perne,catifea,voal,mătase.

Tablou de pânză,Praktiker (50x150cm) 154 lei

simeon stalpnicul png

Liber la modele grafice!

Canapea 2 locuri Klippan,Ikea,679 lei

simeon stalpnicul png

Flori pe fond alb,dungi,carouri,animal print,dar nu neapărat zebră sau leopard,ci chiar imprimeuri care reprezintă animale,printuri tribale,etnice (africane,mexicane) – toate acestea sunt la modă în anul care tocmai a început. Le poţi aduce în decorul casei tale prin mici decoraţiuni,abajururi,perne,cuverturi,covoare,draperii,dar şi tapet sau gresie.

Atenţie! Pentru a nu încărca vizual camerele,limitează-te la două-trei modele de imprimeuri,de aceeaşi culoare şi în proporţii diferite,de exemplu:modele florale – 65%,dungi – 25% şi buline – 10%.

Jocul de-a accente metalice

Decoraţiunile interioare,corpurile de iluminat şi mobilierul în auriu şi în bronz sunt la modă. Nu te teme să le combini cu alte elemente de decor în tonuri argintii! Efectul este uimitor,amestecul conferind profunzime,strălucire şi originalitate locuinţei.

Îndrăzneşte combinaţii inedite de culori!

Metraj Ikea PS 2012,Ikea,34,99 lei/m

simeon stalpnicul png

În materie de design interior,culorile acestui an sunt verdele-smarald,care abundă în natură,galbenul-muştar,liliachiul,portocaliul,albastrul-deschis,alăturate tonurilor pământii,precum bej,crem,brun,care se regăsesc în lemn,în piatră şi-n sol. Toate aceste culori sunt menite să aducă natura în casa ta,să-i confere căldură,tinereţe,energie. Verdele-smarald,culoarea preferată a specialiştilor în domeniu care o impun în 2013,dă o stare de bine şi se potriveşte mai ales în dormitor. Poţi combina verde cu galben,violet cu verde,portocaliu cu turcoaz,roz sau brun,albastru cu tonurile neutre.

Mizează pe natural

Poate tocmai pentru că ne-am îndepărtat de natură şi pentru că avem nevoie de energia ei,specialiştii propun o revenire la elementele care o reprezintă:lemnul,apa,vegetaţia,metalul,piatra. Sub diverse forme – mobilier,oglinzi,decoraţiuni,gresie,parchet,piatră de râu pentru acoperirea unor porţiuni din pereţi,lambriuri,materiale textile – aceste elemente conferă confort şi prospeţime spaţiului de locuit.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png