Terapii alternative pentru psoriazis

1 69683 original jpg jpeg

Dacă tratamentele pentru psoriazis nu oferă niciun rezultat, gândeşte-te şi la alte alternative. Terapia este una dintre ele şi se regăseşte în planul de management pentru combaterea acestei boli de piele.

Multă lume care suferă de psoriazis caută alternative pentru a completa tratamentul. Terapiile,cum sunt acupunctura,masajul sau presopunctura,oferă rezultate pozitive. În plus,unele tratamente ajută la reducerea durerii şi a simptomelor produse de această boală a pielii.

Presopunctura

Această terapie implică o uşoară presiune asupra punctelor cheie ale corpului pentru a obţine rezultatele dorite,cum sunt reducerea durerii,atenuarea stresului,sau oferirea unui impuls sistemului imunitar. Este o practică care a fost dezvoltată în Asia acum mii de ani în urmă şi care are puterea de a ajuta o persoană cu un nivel crescut de stres să reducă psoriazisul şi disconfortul.

Acupunctura

Această terapia a fost practicată prima dată în China dar şi în alte ţări din Asia acum mult timp. Aceasta implică introducerea de ace subţiri în piele în punctele cheie ale corpului. La fel ca presopunctura,astfel este stimulat fluxul de energie sau endorfinele din organism. Prin acupunctură este redusă durerea.

Masajul

Maseurii folosesc mâinile pentru a relaxa muşchii şi ţesuturile conjunctive. Studiile au arătat că terapia prin masaj reduce stresul,anxietatea şi durerea. În plus,se spune că sunt eliberate endorfine în organism,în timp ce este îmbunătăţită circulaţia limfatică.

Homeopatia

Acestă terapie este o altă alternativă care stimulează sistemul imunitar pentru a trata sau preveni dezvoltarea de boli. Această terapie trebuie să fie recomandată de doctor,deoarece se bazează pe luarea unor substanţe precum sulf sau nichel. Totodată,sunt cele care stimulează sistemul imunitar.Recente