Tot ce nu ştiai despre florile de toamnă

1 71681 original jpg jpeg

Când ne gândim la toamnă ne vin în minte imagini cu frunze căzute şi ploi mărunte. Dar vremea mohorâtă poate fi înfrumuseţată cu superbele flori care înfloresc în acest anotimp.

Regina nopţii îţi parfumează curtea

Mirosul puternic al florii îţi inundă grădina de îndată ce soarele apune şi florile se deschid. Deşi se simt mai bine în aer liber,pot fi plantate şi în ghiveci. Când îngrijeşti florile,ai mare grijă,deoarece sunt otrăvitoare pentru oameni. De aceea,asigură-te că animalele de companie şi copiii nu ajung la ele. Are nevoie de mult soare şi trebuie sădită în soluri drebate şi umede. Pentru a te bucura de floare şi anul următor,nu umba la pământ pe perioada iernii.

Crizantema,rezistentă la frig

Denumită şi „regina florilor de toamnă“,crizantema înfloreşte,când alte flori îşi pierd strălucirea. Aceasta poate fi plantată atât în ghiveci,cât şi în grădină,rezistând chiar şi la temperaturi de 5 grade Celsius. Iubeşte soarele dimineţii şi are nevoie să fie udată doar o dată pe săptămână,dacă este cultivată în curte,şi de 2 ori pe săptămână,dacă ai plantat-o în ghiveci. Nu uita să stropeşti frunzele cu apă,atunci când o uzi.

Asterul,o plantă pretenţioasă

Cunoscută şi sub denumirea de „ochiul boului pitic“,asterul este o floare care îţi împodobeşte grădina până toamna târziu. Are flori în nuanţe de alb,roz,mov sau albastru,cu discul galben. Deoarece planta se răspândeşte uşor,trebuie sădită într-un sol drenat şi fertil. Este recomandat să replantezi floarea la fiecare 2-3 ani şi să o aperi de dăunători,mai ales de omizi,care se hrănesc cu frunzele şi florile plantei.

Brânduşa de toamnă,otrăvitoare pentru oameni

Originară din Europa,planta este cultivată în grădină,fiind folosită şi în medicină. Brânduşa de toamnă face o singură floare,care se dezvoltă dintr-un bulb şi-ţi colorează curtea cu nuanţe de la alb la roz-purpuriu. Planta este otrăvitoare,de aceea trebuie să ai foarte mare grijă când o îngrijeşti. Simptomele intoxicaţiei accidentale se cunosc încă din antichitate. Printre acestea se numără durerile de stomac,arsurile în gât şi senzaţia de sufocare.

Delicatele anemone

Originare din Asia,anemonele înfloresc şi toamna. Deoarece vântul poartă seminţele,floarea se înmulţeşte foarte uşor. Planta se dezvoltă sub formă de tufă şi are flori asemănătoare cu cele ale macului şi nuanţe de la alb la violet. Pentru a creşte au nevoie de pământ fertile şi drenat,scăldat de soare jumătate de zi.

Citeşte şi:

Calendarul îngrijirilor de toamnă

Cum alungi astenia de toamnăRecente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg