Totul despre muşcate

1 68773 original jpg jpeg

Îţi doreşti o explozie de culoare în casa ta? Atunci muşcata este candidata perfectă pentru asta.

De la roşu-intens,roz,alb sau mov,florile acestei plante au o durabilitate incredibilă şi,în plus,vor creşte indiferent de anotimp. Iată de ce au ele nevoie din partea ta!

Reguli de îngrijire

• Locul în care urmează să „depozitezi“ planta este important,dar nu decisiv. Că o plantezi în grădină sau într-un simplu ghiveci,muşcata se adaptează atât la umbră,cât şi la o baie de soare. În general,se mulţumeşte cu cinci-şase ore de soare pe zi,aşa că o poţi ţine aproape oriunde. În schimb,ai grijă ca ghiveciul să aibă porţiuni bine definite de scurgere,pentru că nu prea-i prieşte umezeala exagerată şi se poate îmbolnăvi.

• Ia în calcul că planta are nevoie de soare pentru a creşte armonios şi mai apoi de apă şi îngrăşământ. Deci,cu cât primeşte mai multă lumină,cu atât va fi mai mare nevoia de „lichide“. Pune-i îngrăşământ primăvara,atunci când muşcata începe să crească,nu şi în sezonul rece.

Trucuri pentru o plantă sănătoasă

• Pentru a menţine sănătoasă muşcata,îndepărtează săptămânal florile moarte. Astfel îi garantezi o creştere constantă. Scapă de frunzele şi de tulpinile de culoare maro,uscate,care,în timp,pot declanşa apariţia unor ciuperci.

• Separă plantele la fiecare trei sau patru ani. Când vezi că muşcata a crescut mare,replanteaz-o în alte două sau trei ghivece. Această operaţiune se face doar la sfârşitul primăverii,prin scoaterea cu totul a pământului în care este planta. Cureţi rădăcinile muşcatei,le separi şi apoi le pui în vase cu pământ nou.

• Fertilizează solul doar cu îngrăşăminte lichide,urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Evită să atingi cu acest lichid frunzele sau florile muşcatei.

Cum le uzi

Muşcatelor nu le merge bine dacă nu sunt udate corespunzător. Nu exagera cu cantitatea de apă,dar nici nu te zgârci. Ai grijă ca pământul din ghiveci să fie ud şi în centru,şi în laterale.

Sfat:Vara,nu suplimenta cantitatea de apă. Umezeala excesivă,combinată cu temperaturile ridicate ale solului,încurajează dezvoltarea fungilor (ciupercilor) şi deci,îţi va afecta planta.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg