Trandafirii urcători dau o nouă faţă casei tale

1 69044 original jpg jpeg

Dacă vrei să îţi transformi spaţiul exterior într-un mic paradis, poţi alege trandafiri urcători de diferite forme, culori şi dimensiuni, în funcţie de preferinţe şi de nevoile grădinii tale.

Dacă eşti o fire romantică,iar casa ta are o arhitectură clasică,atunci trandafirii căţărători ţi se potrivesc perfect,fiind soiul care se va integra cel mai armonios în grădina ta. Trandafirii căţărători reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care îşi doresc să fie înconjurate de un decor mirific,cu bolte şi garduri din roze sau chiar un perete întreg al casei inundat de culoare şi parfum.          

Trandafirii urcători duc culoarea şi frumuseţea la înălţime. Sunt o alegere minunată pentru a da un aspect romantic şi plin de culoare unui gard sau perete,dar totodată un decor elegant şi maiestuos pentru pergole sau arcade. În perioada de înflorire atrag toate privirile,deoarece explozia de culoare are loc atât pe orizontală cât şi pe verticală. Sunt superbi,romantici,sofisticaţi şi medaliaţi.    

Dacă vrei ca toată lumea să-ţi admire trandafirii,trebuie să îi îngrijeşti cu atenţie. Curăţarea lor trebuie să fie realizată anual,preferabil primăvara. Taie toate crenguţele uscate,dar şi pe cele bolnave,pentru a permite regenerarea. Începe curăţarea cu ramurile de la bază şi continuă către vârf,oferind o formă estetică tufişului. Atunci când scurtezi ramurile înmugurite,ai grijă să nu laşi lemn uscat deasupra,dar nici să nu tai prea mult,riscând ca mugurii să fie afectaţi.    

Trebuie să ţii cont şi de destinaţia pe care o au trandafirii. Dacă acoperă un gard,taie sub nivelul acestuia,pentru ca noii lăstari să-l acopere în întregime. Dacă sunt aranjaţi pe o boltă,ia în considerare etajarea,în aşa fel încât trandafirii să formeze flori de la bază până la vârf. Îndreptarea lăstarilor se face când aceştia sunt suficient hidrataţi,pentru a evita ruperea.  

Un aspect important constă în faptul că trandafirii căţărători trebuie să fie bine fixaţi de elementul pe care vrei să îl decorezi. Poţi folosi diverse instrumente,precum sârmele izolante sau clemele. Mobilierul de grădină este un ajutor în acest sens,deoarece trandafirii se pot sprijini pe bănci,foişoare sau grilaje. Dacă ai şi câteva suporturi cu texturi şi forme diferite,poţi obţine aranjamente cu adevărat spectaculoase.              

  

Bolta de trandafiri poate fi un element central al grădinii tale,care te va transporta într-o lume de vis. Ai grijă ca aranjamentul să fie aerisit,permiţând astfel o bună iluminare,de care trandafirii au nevoie pentru a înflori. De asemenea,dacă elimini florile ofilite ajuţi planta să înflorească din nou într-un timp scurt. Blanche Colomb reprezintă o alegere perfectă pentru aranjamente elegante,albul proaspăt al acestui trandafir oferind o notă de puritate grădinii tale. 

Trandafirii urcători pot face adevărate minuni şi pentru faţada casei tale. Dacă vrei să îmbraci pereţii cu trandafiri,poţi să foloseşti un grilaj de lemn,care le va servi drept suport. 

Găseşte soiurile preferate de trandafiri urcători pe

.