Tratamente naturale care te ajută să lupţi contra depresiei

1 65736 original jpg jpeg

Depresia este o stare foarte gravă, care poate duce în cele mai rele situaţii la tentative de suicid. De aceea este extrem de important să recunoşti semnele ei încă din starea incipientă şi să ştii cum să le faci faţă.

Unele persoane prezintă o stare de depresie mai uşoară decât altele şi reuşesc să îşi revină doar cu ajutorul unor suplimente alimentare sau cu un ceai. Totuşi,înainte de a decide să tratezi problema cu ajutorul medicamentelor,trebuie să ştii că unele dintre ele pot crea dependenţă. Chiar şi cele naturale.  

Ce este depresia?

Este o tulburare emoţională şi o boală care se caracterizează prin lipsa de energie,tristeţe profundă şi sentimentul de nefericire. Cauzele sale pot fi variate. Unele depind de noroc,dar altele pot fi evitate. Fii atent!

Factorii determinanţi ai depresiei sunt:predispoziţia genetică,trauma cauzată de un accident,deces sau tragedie ori moartea unei persoane dragi.

Stresulpoate fi cauzat şi de trădarea emoţională sau de probleme care pot să apară ca urmare a primirii unei veşti proaste. De asemenea,abuzul de alcool,droguri sau alte substanţe toxice pot duce într-un final la depresie. Iar o altă determinantă foarte importantă este abuzul psihologic sau fizic.

Vestea bună este că există căi de atac naturalepentru tratarea depresiei.

Mănâncă banane

Eşti deprimată? Ei bine,este momentul oportun să îţi faci o mare provizie de banane pe care trebuie să le consumi în mod regulat. Acestea sunt fructe ale sistemului nervos şi conţin vitamina A,C,şi E,şi vitamine din complexul B (B1,B2,B12),precum şi potasiu,calciu şi fosfor.  Ar trebui totuşi să nu faci abuz,deoarece acestea au un conţinut ridicat de zaharoză (zahăr).  Dar,incluse zilnic în mic dejun sau gustări,o banană va ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit şi la controlarea stresului.

Usturoi marinat

Credezi sau nu,substanţele toxice care se acumuleaza în corpul tău influenţează starea emoţională.  Purifică şi tonifică organismul cu ajutorul acestui remediu,ajutând la prevenirea şi combaterea depresiei. Poţi să îl prepari astfel:amesteci 150 de grame de usturoi proaspăt,tăiat mărunt,cu oţet de mere şi apă în părţi egale,până când acoperi usturoiul. Adaugi 2 linguri de mac şi 150 de grame de miere şi închizi ermetic.

Îl depozitezi în loc uscat şi răcoros şi amesteci zilnic în el timp de 9 zile. Apoi strecori decoctul cu ajutorul unei bucăţi de muselină şi îl pui într-un borcan din care consumi zilnic câte o linguriţă înainte de prânz sau de cină. Vei simţi imediat schimbările.

Răsfaţă-te cu ciocolată neagră

Diferite studii ştiinţifice arată că consumul de ciocolată neagră zi de zi,timp de două săptămâni,reduce concentraţia de hormoni care cauzează stres şi depresie.