Tratamente pentru grădina de legume

1 63409 original jpg jpeg

Ţi-ai făcut o mică grădină, în care cultivi fel şi fel de legume? Pentru a te bucura de rodul muncii tale, este important să aperi legumele de boli şi de dăunători. Iată care sunt cele mai bune tratamente pentru grădina de legume!

Cui nu i-ar plăcea să culeagă roşii,castraveţi ori verdeţuri din propria grădină? Întrucât acestea pot fi atacate de boli şi de dăunători,ţi-am pregătit o listă cu ce poţi preveni şi combate dăunătorii.

Tratamente pentru grădina de legume:Pentru roşii

Dacă observi pe frunzele roşiilor pete gălbui,circulare sau neregulate,este posibil ca roşiile să fie afectate de mană. Aceasta este produsă de ciuperca Phytophthora infestans şi atacă roşia,de la frunze până la fruct. Dacă tulpinile putrezesc,rupe-le şi distuge-le. Poţi să previi îmbolnăvirea roşiilor folosind seminţe certificate şi tratate împotriva acestei boli. Bune în tratatarea acestei boli sunt şi tratamentele chime,pe care le găseşti în magazinele de specialitate.

Tratamente pentru grădina de legume:Pentru castraveţi,dovlecei şi pepeni

Dacă ai în grădină castraveţi,dovlecei şi pepeni,este posibil ca aceste legume să fie atacate de ciuperca Sphaerotheca fuliginea,provocând făinarea cucurbitaceelor. Boala se caracterizează prin pete mari,albe care devin făinoase,şi apare din cauza vremii uscate şi a temperaturilor de peste 24 de grade Celsius. Adună frunzele acoperite de ciupercă şi distruge-le. Împotriva acestei boli poţi folosi şi tratamente chimice,pe care le găseşti în magazinele de specialitate.

Tratamente pentru grădina de legume:Pentru vinete

Şi vinele pot fi atacate de numeroase boli. Una dintre cele mai frecvente este atacarea frunzelor,până la ofilirea acestora. Plantele bolnave produc mai puţine legume şi acestea sunt de mici dimensiuni,deformate şi pătate. Virusul se transmite de la plantă la plantă prin intermediul insectelor. De aceea,pentru a preveni transmiterea visrusului,nu planta vinete pe aceeaşi zonă de pământ şi în anul următor şi stropeşte cultura cu insecticide,pentru a scăpa de eventualele insecte care ar putea răspândi virusul.

Tratamente pentru grădina de legume:Pentru verdeţuri

Şi culturile de ceapă,praz şi usturoi pot fi afectate de diverse boli,precum mană. De aceea,este bine să previi şi să combaţi aceste boli,folosind,tratamente chimice pe zona de pământ unde ai observant prezenţa unor picături pe frunze,cel puţin 12 ore sau în care au avut loc precipitaţii de peste 18mm/mp.