Tratează anemia cu suc de urzici

1 73523 original jpg jpeg

Urzica este o plantă medicinală folosită în stare proaspătă pentru a face suc sau supă, sau poate fi uscată şi folosită pentru a face ceai. Mulţi oameni, de la grecii antici la europeni şi nord-americani, au folosit această plantă pentru tratamente medicinale.

Ce trebuie să ştii despre urzică

Urzica,cunoscută sub numele de Urtica doica,poate fi găsită în toate pieţele,mai ales în acest sezon. Aceasta creşte la marginile pădurii,în curte,şi mai este cunoscută sub numele de buruiana perenă. Urzica are fire de păr fin sau spini de-a lungul întregii porţiuni şi pe frunzele plantei,care atunci când sunt atinse creează o reacţie chimică iritantă care produce senzaţie de arsură şi senzaţie de usturime. Este senzaţia dată chiar de numele lor. Sucul de urzică se face prin stoarcere,şi mai rar,prin amestecarea frunzelor plantelor de urzică cu alt suc. În timp ce frunzele sunt folosite pentru a face suc,rădăcinile pot fi folosite pentru altceva.

Sucul de urzică

Sucul de urzică este cel mai frecvent preparat pentru a fi consumat proaspăt. Acesta are culoarea de verde închis şi de obicei se consumă doar un pahar pe zi. Este consumat în cantităţi mici deoarece aroma este puternică şi are o cantitate de substanţe nutritive foarte mare. Poţi face suc de urzică prin stoarcerea frunzelor şi a tulpinii,după ce le speli bine,sau prin amestecarea frunzelor cu apă.Combină 2 ceşti de frunze de urzică cu o cană de apă pentru a face suc de urzică în blender,sau sucul poate fi preparate din 4 ceşti de frunze de urzică pe care le pui în storcător. Astfel vei obţine o jumătate de cană de suc de urzică. În plus,poţi combina sucul de urzică cu suc de legume,pe care-l bei dimineaţa pe stomacul gol.Pentru a face ceai de urzică,pune într-o cană cu apă fierbinte câteva frunze uscate,apoi acoperă ceaşca cu o farfurie pentru a face infuzie. După 5 minute îl poţi bea. Este foarte bun pentru sănătate şi are efect detoxifiant.

De ce este benefic sucul de urzică

Frunzele de urzică sunt sărace în calorii,având 1 calorie per gram. Nu conţin grăsimi,sodiu,proteine sau zahăr. Cu toate acestea sunt nutritive,având vitamina C,calciu şi fier. Sunt capabile să ofere doza zilnică necesară de aceste trei substanţe nutritive. În plus,avem nevoie de calciu pentru a menţine oasele şi dinţii puternici,şi ajută la contracţia şi restricţionarea vaselor de sânge şi a muşchilor.

În conformitate cu Universitatea din Maryland,sucul de urzică ajută la reducerea durerilor de la nivelul muşchilor şi a articulaţiilor. În timp ce frunzele la atingere provoacă usturime,defapt ele reduc durerea care persistă într-o anumită zonă.

Sucul de urzici poate fi folosit pentru a trata eczemele,artrita,guta şi anemia,precum şi durerile produse de muşcătura sau înţeparea unor insecte. Este un bun diuretic,iar în Europa medievală a fost utilizată în mod tradiţional pentru a trata durerile articulare.

În plus,sucul de urzică ajută la calmarea stărilor de nervi,ajută tractul respirator,curăţă ficatul,rinichii şi intestinele,vindecă afecţiunile pancreasului,are efect hipoglicemic scăzând nivelul zahărului din sânge şi tratează anemia deoarece este bogat în minerale şi vitamine.