Trucuri ca să ai o bucătărie spaţioasă

1 61787 original jpg jpeg

Mesele rabatabile, pereţii zugrăviţi în culori calde şi dulapurile suspendate sunt câteva dintre secretele care fac orice bucătărie să arate mai mare.

Cum majoritatea românilor locuiesc la bloc,iar spaţiul de care dispun pentru bucătărie nu este unul tocmai generos,este bine să aleagă culori deschise,atât pentru mobilă,cât şi pentru pereţi. Experţii spun că,pentru o bucătărie mică,ideal este albul,pentru că dă senzaţia de lărgime,dar,în acelaşi timp,este simplu şi primitor,astfel încât toată familia să se simtă în largul ei atunci când se află la masă.

Rafturile suspendate, practice

Ideal este să ai cât mai multe rafturi suspendate,pe care să depozitezi o parte din veselă,dar şi solniţe sau recipienţi cu zahăr,cu mirodenii şi cu făină. De asemenea,şi dulapurile sunt nelipsite. Indicat ar fi să alegi un dulap mai mare,cu mai multe sertare (cele pe şină sunt mai practice),pe care să-l aşezi lângă masca de chiuvetă. Aici vei putea depozita saci,pungi sau şerveţele. Însă ai grijă să nu montezi dulapul în apropierea aragazului,căci,de fiecare dată când vei găti se va murdări.

Mesele extensibile oferă spaţiu

În orice bucătărie,este nevoie de mult loc, lucru de care trebuie să ţii cont atunci când alegi masa. Pentru bucătăriile mici,cele mai bune sunt mesele rabatabile, care nu ocupă spaţiu aproape deloc. Şi o masă pliantă este la fel de utilă,mai ales că o poţi folosi doar atunci când mănâncincaţi, iar în restul timpului o puteţi depozita în debara sau în balcon. Pentru bucătăriile de dimensiuni medii, mesele extensibile, dar şi cele rotunde, confecţionate din lemn, sunt alegerile ideale. Şi încă un pont:o masă poate fi montată şi pe colţ, dacă alegeţi să faceţi una la comandă.

Perdelele din dantelă dau luminozitate

Bucătăria trebuie să fie un spaţiu luminos,de aceea nu trebuie să foloseşti perdele din materiale groase,ci unele micuţe,din dantelă. Sunt indicate surse de lumină cât mai multe,de aceea nu ezita să aplici spoturi pe dulapuri. Butonii şi mânerele, aplicaţi în spaţiul dintre dulapurile suspendate şi blat, sunt binevenite pentru a putea sprijini prosoape, cât şi alte ustensile care ajută la gătit. Pentru o bucătărie personalizată, poţi lipi diverse autocolante pe faianţă. Totodată,pe rafturi, pune şi obiecte de decor, precum o vază cu flori sau un ceas.Recente

fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg