Trucuri ca să-l îngrijeşti mai bine

1 47323 original jpg jpeg

Să îngrijeşti un căţel sau o pisică nu este întotdeauna simplu. Iată câteva trucuri ca să te descurci mai uşor, când situaţia pare că-ţi scapă de sub control.

Te-ar mai putea interesa:

E bolnav sau prea gras? Pune-l la dietă!

Căţelul învaţă după trei luni să ceară afară

Ham-ciu! Ce faci dacă a răcit?

Nu eşti singura căreia i se întâmplă ca baia pisicii să-i lase mâinile pline de zgârieturi sau care constată de cum se aşază la masă că este ţinta unor priviri pofticioase,acompaniate de scâncete şi de mieunături? De aceea,am apelat la un veterinar care să ne spună cum să îngrijeşti mai uşor câinele şi pisica.

"Litieră? Nici să n-o văd!"

Când pisica ta şireată face în altă parte şi crede că te-a păcălit,ai la îndemână câteva trucuri simple ca să readuci lucrurile la normal. Un truc eficient ca s-o înveţi să folosească litiera este să-i pui vasul curat în locul în care preferă să-şi facă nevoile fiziologice. Sunt şanse mari ca astfel să se obişnuiască uşor pentru că este un animal foarte curat. Dacă ai câine,îi este suficient să-l duci afară de două ori pe zi.

Aşa scapi de cerşitul la masă!

Cine nu visează să aibă un căţel sau o pisică foarte cuminte,care nu cere mai multă mâncare decât cea primită la ore regulate? Este posibil să ai un astfel de animăluţ,dacă ai grijă în primul rând să nu depăşeşti porţia de mâncare recomandată.

Altfel,prietenul tău patruped se va obişnui să mănânce mult şi riscă să ia în greutate. Oferă-i la anumite ore numai mâncare specială,pe care o porţionezi dinainte,şi procedează astfel:* Umple bolul cu mâncare şi lasă-i un sfert de oră să înceapă să mănânce. *Dacă nu se atinge de hrană,nu este nicio problemă. Îi iei vasul şi i-l mai dai abia la următoarea masă.

Baia,chin sau plăcere?

Dacă unui căţel trebuie să-i faci baie o dată pe lună,cu şampon special,sau măcar un duş când vă prinde ploaia,pisica nu iubeşte apa. Nu încerca să-i faci baie,pentru că este inutil.

„Un periaj e suficient,spune medicul veterinar Gabriel Radbea. Îndepărtează firele de păr moarte şi praful. Dacă pisica este murdară,pudreaz-o cu talc. Talcul va capta praful. Apoi îndepărtează pudra cu o perie.”

Pont:cum să-i dezobişnuieşti de cerşit

„De obicei,e indicat să hrăneşti căţelul sau pisica înainte de a te aşeza la masă,ca să fie sătui şi să nu aibă tentaţia de a cerşi”,te sfătuieşte medicul veterinar Gabriel Radbea.