Trucuri inedite pentru curăţat ferestrele fără să laşi urme

1 77731 original jpg jpeg

Ai stat vreodată în scaunul tău preferat şi ai privit pe fereastră, dar ai văzut dâre şi urme de la spălat? Sau te-ai uitat pe fereastra bucătăriei, doar pentru a vedea o comunitate de păianjeni şi alte insecte? Ferestrele pot fi o provocare pentru curăţenie. Dar CasoTeca vine în ajutorul tău şi îţi arată câteva trucuri inedite pentru curăţat ferestrele fără să laşi urme.

Foloseşte aspiratorul

Oricât ţi s-ar părea de ciudat, înainte de a curăţa ferestrele, scoate aspiratorul şi ataşează capătul de periat tapiţeria. Aspiră ferestrele şi pervazul pentru a îndepărta praful, insectele şi păianjenele. Dacă ai jaluzele, aspiră ambele părţi pentru a îndepărta praful.

Curăţă ca profesioniştii

Ferestrele mari ar trebui curăţate cu o racletă, aşa cum fac profesioniştii. Vei avea nevoie de o găleată cu apă fierbinte, cu câteva picături de săpun.

Săpunul va lucra pentru a ridica murdăria de pe fereastră.

Geamurile cu multe ochiuri pot fi o povară, însă nu şi dacă ştii acest truc. Pulverizează apă direct pe o cârpă pe care o foloseai să ştergi ochelarii. Această bucată de cârpă va indepărta petele de pe geam doar cu puţină apă.

Cum ştii dacă urmele sunt pe interior sau exterior

O mare bătaie de cap atunci când vine vorba de curăţat ferestrele este legată direct de dârele lăsate în urma racletei, spre exemplu. Cum afli dacă dârele sunt pe interior sau pe exterior? Spre exemplu, atunci când cureţi partea exterioară a ferestrei, şterge în sens orizontal. Curăţă interiorul cu mişcări verticale. iar dacă au rămas dâre, vei ştii pe ce parte sunt, pentru a le putea îndepărta mai uşor.