Trucuri pentru a transforma o cameră întunecată

1 62303 original jpg jpeg

Cu toţii ştim cât de mici şi întunecate pot fi camerele de apartament! Însă, câteva mici trucuri te vor ajuta să transformi şi cea mai întunecată cameră în una luminoasă şi spaţioasă.

Pereţi care reflectă lumina

Pereţii ocupă cea mai mare suprafaţă din cameră şi sunt cei care,folosiţi în mod corect,pot reflecta lumina. Atunci când îi văruieşti alege o nuanţă deschisă,dar nu neapărat alb pentru a evita ca încăperea să pară lipsită de personalitate. Nuanţele vesele de galben,portocaliu cald şi crem sunt cele pe care trebuie să mizezi. Şi tapetul este o soluţie salvatoare,mai ales dacă alegi unul cu inserţii argintii.

Focalizează atenţia asupra unui perete

Ţi se pare prea mult să văruieşti toată camera în galben? Atunci vopseşte doar un perete,iar acesta va deveni punctul central al camerei. Este de preferat ca peretele văruit să fie cel aflat în faţa ferestrei,pentru ca încăperea să fie scăldată de lumină.

Citeşte şi:

Cum creezi impresia de spaţiu

Sugestii pentru iluminat dormitorul

Nu uita de oglinzi

Fie că achiziţionezi una mare pe care să o aşezi pe perete,fie că cumperi mobilă cu oglinzi încorporate,acestea nu trebuie să lipsească din decorul camerei. Ele creează impresia de mai mult spaţiu şi fac încăperea mai luminoasă.

Dă camerei o tentă argintie

Alege lustre şi veioze din metal argintat,iar pentru mobilă sau lenjeria de pat optează pentru nuanţe de argintiu deschis. Vei fi uimită de schimbarea pe care o va suferi încăperea.