Trucuri pentru curăţarea băii

1 68366 original jpg jpeg

Baia trebuie să fie mereu curată şi dezinfectată. Şi pentru că bacteriile se pot ascunde oriunde, v-am pregătit nişte trucuri pentru curăţarea băii, în mod eficient şi rapid. Sunt trucuri din bătrâni, pe care puţină lume le cunoaşte.

Baia este un loc foarte important în casă,şi pentru cei mari şi pentru cei mici. De aceea,baia trebuie să fie mereu curată şi dezinfectată. Şi pentru că bacteriile se pot ascunde oriunde,v-am pregătit nişte trucuri pentru curăţarea băii,în mod eficient şi rapid. Sunt trucuri din bătrâni,pe care puţină lume le cunoaşte.

Trucuri pentru curăţarea băii – cum să ai o baie veşnic curată şi fără mirosuri neplăcute

Curăţarea vasului de W.C. se face,de obicei,cu produse chimice,care conţin mult clor. Clorul este foarte dăunător sănătăţii omului,dar şi a animalelor din casă. Cel mai sigur dezinfectant pentru baie este oţetul. Se toarnă 150 de ml de oţet alb în cuva W.C.,se freacă bine cu un burete aspru,apoi se clăteşte bine,trăgând apa.

Împotriva mirosurilor neplăcute din baie,se aprinde un chibrit deasupra W.C.-ului. Acesta va alunga orice miros greu,care vine din vasul de W.C. Deci folosirea spray-urilor devine total inutilă şi dăunătoare.

Pereţii din baie,cei vopsiţi cu ulei,se curăţă cu următoarea soluţie:100 de grame de amoniac,100 de grame de săpun ras sau săpun lichid,100 de ml de spirt medicinal. Se amestecă bine,se agită ingredientele într-un recipient şi se înmoaie bucăţi de vată sau cârpă,cu care se freacă pereţii bine. Se clăteşte cu apă. Dacă pereţii sunt foarte murdari,se repetă operaţiunea.

Trucuri pentru curăţarea băii – obţine pereţi strălucitori în baie

Pereţii din baie daţi cu vinarom sau care au faianţă se curăţă cel mai bine cu apă cu săpun,care face multă spumă. După ce se freacă bine,se clătesc cu oţet alb şi apă caldă,proporţii egale în amestec. Pereţii de faianţă merg doar clătiţi cu apă şi oţet,asta dacă nu sunt foarte murdari.

Perdelele de duş sunt o altă provocare în ceea ce priveşte curăţenia în baie. Acestea trebuie mereu întreţinute,altfel ele prind mucegai. Pentru a evita apariţia acestuia,după spălarea perdelei de duş,ea se înmoaie în apă cu sare. Perdeaua se poate spăla simplu cu un burete înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu. Atunci când perdeaua de nailon se întăreşte,ea se poate înmuia cu un amestec de apă şi glicerină.

Trucuri pentru curăţarea băii – cum scapi de petele de mucegai din baie şi cum obţii oglindă care să nu se mai aburească

Dacă aveţi probleme cu mucegaiul în baie,trebuie să ştiţi că boraxul împiedică formarea acestuia. Se vaporizează în zonele din baie cu mucegai următoarea soluţie:50 de grame de borax şi 300 de ml de oţet alb. Se lasă să acţioneze soluţia cam jumătate de ceas,apoi se şterge. La final,se vaporizează oţet pur în zonele unde pătrunde mucegaiul.

Un truc pentru oglinzile din baie,pentru ca acestea să nu se mai aburească este următorul:se şterg oglinzile cu o cârpă înmuiată în glicerină,apoi se frec până dispar toate urmele de pete. Oglinzile astfel curăţate nu se mai aburesc niciodată.

Gresia din baie se spală simplu cu amestec din apă şi oţet,în părţi egale. Un truc incredibil este să spălaţi din când în când gresia din baie cu apa în care au fiert cartofii. Veţi avea surprize foarte plăcute. Petele de pe pardoseala de ciment din baie,ies foarte uşor dacă se freacă cu apă şi oţet clocotit.