Trucuri pentru curăţenie în bucătărie

1 68633 original jpg jpeg

Pentru că se apropie sărbătorile pascale, casa trebuie să fie lună. Şi cum bucătăria este locul unde vei pregăti toate bunătăţile pentru masa de Paşti, îţi spunem câteva trucuri pentru curăţenie în bucătărie.

Trucuri pentru curăţenie în bucătărie. Ghiuveta

Deşi pare greu de crezut,chiuveta din bucătărie are mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Pentru a o dezinfecta,spal-o mai întâi cu apă şi cu săpun. După ce ai clătit-o,spal-o cu oţet,iar apoi cu peroxid de hidrogen. Pentru ca aceste substanţe să acţioneze,este indicat să nu le amesteci,ci să le foloseşti separat. Dacă chiuveta din bucătărie este din oţel inoxidabil,o poţi face să strălucească ca nouă,dacă,după ce ai spălat-o,o ungi cu puţin ulei mineral. Astfel previi şi apariţia petelor albe lăsate de stropii de apă.

Trucuri pentru curăţenie în bucătărie. Aragazul

Este un alt obiect din bucătărie dificil de curăţat,mai ales dacă pe el sunt arsuri întărite. Le poţi îndepărta uşor dacă le laşi la înmuiat. Pune pe aragaz o soluţie formată din apă caldă şi detergent de vase degresant. Lasă să acţioneze cel puţin 10-15 minute,după care freacă cu un burete moale,insistând pe zonele cu probleme. La final clăteşte cu apă curată.

Trucuri pentru curăţenie în bucătărie. Vasele murdare

După ce ai gătit,masa este plină de oale şi cratiţe murdare? Nu lăsa sosurile şi resturile de la mâncare să se întărească,deoarece vor fi greu de curăţat,iar tu vei pierde mult timp frecând. Un truc simplu este să umpli chiuveta cu apă şi detergent de vase şi să aşezi vasele în chiuvetă,în ordinea mărimii,având grijă să fie bine acoperite. Astfel,cât timp tu vei sta la masă ele se vor înmuia,iar la final le vei curăţa în timp record.

Trucuri pentru curăţenie în bucătărie. Lavete şi bureţi

Lavetele din microfibre sunt cele mai recomandate pentru a fi folosite la curăţat. Desinfectează,sunt mai durabile şi în plus,după ce s-au murdărit,le poţi spăla şi reutiliza. Dacă preferi bureţii,nu uita că aceştia acumulează cel mai uşor bacterii. Îi poţi dizinfecta dacă îi pui 1 minut la cuptorul cu microunde,la o temperatura înaltă. Dacă capătă un miros urât este timpul să-i arunci.