Trucuri pentru haine vechi. Cum repari defectele cu ojă sau cremă

1 68382 original jpg jpeg

Ţi s-a rupt dresul sau nasturele de la cămaşa preferată e pe cale să cadă? Nu te panica! Poţi să repari micile defecte rapid şi simplu, cu ajutorul unor soluţii la-ndemână. Iată câteva trucuri pentru haine vechi.

Trucuri pentru haine vechi şi pantofi

Banalul lac de unghii,de preferat incolor,îţi este de ajutor dacă nasturele de la cămaşă se clatină sau pentru a fixa pietrele pe o bijuterie. Nu în ultimul rând,oja transparentă îţi este de folos ca să întăreşti structura balamalelor ochelarilor de soare. Pune câte o picătură pe fiecare şurub,lasă să se usuce şi  aceştia vor rezista până vei face rost de o şurubelniţă.

Pantofii din piele întoarsă au un aspect inestetic? Îndepărtează urmele folosind o radieră sau o pilă de unghii. De asemenea,freacă materialul cu o felie de pâine tare.

Metode de îngrijire a hainelor

Dacă vrei ca puloverele şi rochiile să nu se scămoşeze,pune-le într-o pungă care se închide ermetic şi apoi lasă-le să stea în congelator peste noapte. Este bine să repeţi procedeul după fiecare purtare. Când aceste piese vestimentare au deja scame,trece deasupra materialului o piatră ponce şi vei scăpa de ele. Mergi la un eveniment şi vrei să eviţi micile,dar frecventele accidente,cum ar fi găurile şi firele trase ale dresurilor? Pulverizează pe ele fixativ înainte de-a ieşi din casă şi vor fi mai rezistente. S-au stricat deja şi n-ai cum şi când să-ţi cumperi altă pereche? Dă-i jos şi aplică pe ei ojă sau lac de unghii,aşteaptă puţin şi apoi îmbracă-i la loc. Când vine vorba de trucuri pentru haine vechi, e bine să ştii că petele de ruj de pe haine pot fi scoase cu ajutorul fixativului. Ai grijă însă să tamponezi materialul,nu să ştergi sau să freci zona,deoarece pata se va imprima şi mai bine în ţesătură. Pentru petele de ulei sau de grăsime foloseşte cu încredere detergentul de vase.

Trucuri pentru haine vechi - Ce poţi face cu cremă de ras

Gulerele care s-au murdărit cu fond de ten sau pudră se curăţă cu... cremă de ras. Aplică produsul pe material,cât să acopere petele,lasă să stea câteva minute şi apoi pune haina în maşina de spălat.

Pantofii de lac îşi recapătă luciul dacă îi ştergi cu soluţie de curăţat geamuri din comerţ. De asemenea,încălţămintea din piele are o culoare mai intensă când o freci cu loţiune sau cremă de corp hidratantă. Nu în ultimul rând,în acest fel mai reduci din intensitatea zgârieturilor de pe  încălţăminte sau chiar scapi de ele.    

Credit foto:cosmopolitan.com