Trucuri pentru îmbunătăţirea memoriei

1 76752 original jpg jpeg

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat şi ţie să uiţi de anumite lucruri pe moment. Nu îţi face griji, nu eşti singura. Pentru a îmbunătăţi memoria, este necesar să exersezi în fiecare zi. Concentrarea, relaxarea şi încrederea în tine sunt aliaţi excelenţi pentru stimularea memoriei.

Există momente când vrem să facem ceva, dar ne gândim la altceva sau ascultăm ce spun oamenii din jurul nostru în timp ce noi suntem cu mintea la problemele noastre.  Dar în fiecare zi trebuie să reţinem informaţii noi, în acelaşi timp în care utilizarea tehnologiei necesită menţinerea unei serii de procese pentru a ne automatiza performanţa şi pentru a progresa în acest sens. În această situaţie, îmbunătăţirea memoriei este mai necesară ca niciodată.

De asemenea, locul de muncă şi mediul social sunt multitasking, motiv pentru care este necesar ca această parte a creierului să funcţioneze foarte bine. Dacă nu, ajungem să pierdem timpul şi suntem frustraţi atunci când ne este afectată negativ munca.

De aceea, iată câteva sfaturi pentru îmbunătăţirea memoriei:

Acordă atenţie maximă

Dacă ai foarte multe lucruri de rezolvat zilnic, atunci este normal ca memoria să te lase uneori. Este necesar să trăim”acum şi aici”. Acest lucru înseamnă că, în ciuda tuturor perturbărilor, trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce facem.

Acordarea atenţiei depline te va ajuta să te descurci mult mai bine – vei reuşi să eviţi un sentiment de monotonie sau lipsă de control. Gândeşte-te la posibilitatea unui curs de meditaţie, care este eficient în acest caz. Acolo vei fi antrenată să-ţi îndrepţi atenţia asupra lucrurilor pe care trebuie să le îndeplineşti. Chiar dacă îi vei dedica doar o oră, în cele din urmă, vei avea de câştigat.

Crează o poveste, nu o listă de cumpărături

Aceasta este o tehnică care este adesea folosită pentru studierea numelor, datelor şi a faptelor. În timp ce memorarea listei de cumpărături este foarte complicată, amintirea poveştii nu este. Pentru a face acest lucru, asociază produsul pe care trebuie să-l cumperi cu ceva din poveste. În plus, este distractiv. Scopul este de a îmbunătăţi memoria, dar îţi oferă şi posibilitatea de a stimula creativitatea.

Notează în carneţel

Scrierea sarcinilor este cea mai tradiţională metodă de amintire a lucrurilor, care necesită deja o atenţie deosebită. Ceea ce ai scris reprezintă îndeplinirea lor. În plus, dacă ai scris că trebuie să faci ceva, înseamnă că este un lucru important, de care nu trebuie să uiţi.

Aceste trucuri sunt foarte simple. Pentru a îmbunătăţi memoria, este necesar să combaţi sentimentul de anxietate, care a pus stăpânire pe tine. În plus, anxietatea este considerată cel mai mare duşman al sănătăţii mentale.