Trucuri pentru o cină perfectă

1 47153 original jpg jpeg

Toate ne dorim să fim gazde bune când organizăm o cină cu prietenii, să facem impresie şi să-i convingem pe toţi să revină cu plăcere. Află câteva dintre secretele unei cine reuşite!

Te-ar mai putea interesa:

5 paşi să fii o gazdă perfectă

Cum îţi câştigi o prietenă pe viaţă

Invitaţii,prieteni care se au bine

Te-ai hotărât! Weekend-ul acesta va fi cu totul şi cu totul special. Vei invita prietenii la cină şi veţi petrece de minune. Dar cum să fii sigură că totul va merge bine? Ei bine,în primul rând ai grijă câte persoane inviţi şi pe cine anume. Te vei descurca mai uşor dacă te gândeşti doar la 6 sau 8 invitaţi,nu mai mult. Altfel,va fi mai greu să te descurci cu prepararea gustărilor. Apoi,invită numai pe cei care ştii că se înţeleg sau s-ar putea împăca bine. Nu te aştepta ca prietenii care nu se au bine să se împace tocmai cu ocazia cinei tale. Nici nu e indicat să-i constrângi să vină şi apoi să se evite toată seara. Va fi neplăcut pentru ei şi se vor gândi de două ori înainte să accepte o altă invitaţie de la tine.

Meniul unei gazde isteţe

În funcţie de invitaţi,gândeşte-te ce le-ar face plăcere să mănânce şi asigură-te că ai cumpărat din timp toate ingredientele necesare. Încearcă să alegi şi ceva ce poţi prepara măcar în parte în avans. Totul trebuie să fie gata înainte de sosirea invitaţilor. Dacă lipseşti prea mult în timpul cinei se vor simţi neglijaţi.

Cât contează ambianţa?

Meniul nu este totul când organizezi o cină. Este important să creezi o ambianţă caldă,pentru ca invitaţii să se relaxeze,să se simtă bine şi să discute în voie. Fii atentă la florile pe care le foloseşti pentru decorarea mesei şi la parfumul ambiental. Evită aromele tari,persistente. Lumina e bine să fie potrivită,nici prea puternică,nici obscură. Nici muzica nu trebuie să lipsească,dar ai grijă să fie una ambientală,în surdină.

Pont

Organizează-te astfel încât să ai timp măcar o jumătate de oră înainte de venirea invitaţilor să te aranjezi şi să te linişteşti pentru a-i primi cât mai bine.