Trucuri simple pentru o grădină de vis

1 73906 original jpg jpeg

Odată ce temperaturile încep să crească, întreagă natură se pregăteşte să revină la viaţă. Dacă în majoritatea cazurilor natura nu are nevoie de contribuţia umană pentru a-şi urma cursul firesc, când vorbim despre grădini, acestea au nevoie de ajutorul tău pentru a-şi atinge apogeul înfloririi.

Aşadar,dacă eşti pasionat de grădinărit sau dacă îţi doreşti o grădină cât mai vie şi plină de miresme,ar trebui să ştii câteva trucuri înainte.

Fă-ţi un plan de acţiune.

Analizează atent grădina,planifică-ţi anumite reparaţii sau îmbunătăţiri,dacă este cazul,şi fă-ţi o lista cu plantele din grădină,cele deja existente şi ce anume doreşti să plantezi anul acesta.

Cele mai bune luni pentru lucrări de primăvară:martie şi aprilie.

Gândeşte-te la ceea ce vrei să sădesti,dar gândeşte-te încă de pe acum la seminţe pentru flori,gazon sau legumele timpurii pe care vrei să le incluzi în grădina ta. Nu uita nici de îngrăşăminte. Ia-le în calcul pe cele mai bogate în azot,pentru plantele ce înfrumuseţează prin frunze. De asemenea,îngrăşămintele bogate în fosfor şi potasiu ajută plantele să aibă rădăcini puternice şi să înflorească abundent.

Foloseşte un fertilizant universal

Pentru a hrăni trandafirii şi alţi arbori şi arbuşti cu frunze căzătoare alege un fertilizant universal,iar dacă foloseşti un fertilizant solid granulat fii atent să uzi pământul suficient încât acesta să între în sol.

Trandafirii – piesă de rezistenţă a oricărei grădini 

Dacă ai deja trandafiri în grădină,înseamnă că ştii câte ceva despre operaţiunile de grădinărit dedicate trandafirilor. Dacă ai plantat trandafirii abia toamna trecută,nu te grăbi să-i tunzi,încă nu este nevoie. Trandafirii plantaţi în urmă cu doar câteva luni trebuie lăsaţi să se stabilizeze şi să-şi fortifice ramurile. Nu săpa muşuroiul din jurul trandafirilor,lasă-l să dispară singur.

Totuşi,dacă ai trandafiri plantaţi de mai mult timp,trebuie să ştii că tăierea lor primăvara trebuie să urmărească aerisirea tufei (mai ales în cazul celor care sunt căţărători,dar rămân să crească în tufe) şi mai apoi e nevoie să le asiguri anumite tratamente împotriva făinării. 

Şi,dacă tot e cea mai bună perioadă pentru îngrijirea grădinii tale,nu exclude ideea plantării unor noi soiuri. 

În rest,trandafirul nu este pretenţios şi nu trebuie să-l îngrijeşti diferit de restul plantelor din grădina ta.

Truc

Dezinfectează cu alcool foarfeca cu care tunzi plantele. În felul acesta eviţi transmiterea de boli sau dănunatoare de la o plantă la alta.