Trucuri utile pentru conservele de toamnă. Cât costă legumele în pieţe

Gospodinele încep deja pregătirile de toamnă, cu murături şi dulceţuri, dar şi goana după reţete de murături, care mai de care mai eficiente şi mai pline de savoare.
Castraveţi,gogonele,gogoşari şi varză,toate sunt „vedetele” sezonului şi sunt la mare căutare în pieţe. Gogoşarii şi roşiile sunt 3,5 lei pe kilogram,castraveţii şi vinetele costă 2 lei kilogramul,conopida costă tot 2 lei,iar legăturile de verdeaţă în jur de 1 leu. Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet,fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă.
Trucuri pentru murături gustoase:
-legumele nu trebuie înghesuite,fiindcă au nevoie să respire.
-condimentele trebuie alese cu grijă:usturoiul,hreanul,boabele de muştar,foile de dafin,mărarul (seminţe,tulpini şi flori),frunzele de ţelină. Pe lângă faptul că dau gust,au şi un rol antibacterian şi sunt sănătoase.
-amăreala castraveţilor poate fi înlăturată dacă,după ce sunt tăiaţi felii,se introduc 10 minute în lapte puţin sărat.