Trusă de prim ajutor pentru animăluţul tău

1 68050 original jpg jpeg

Da, şi animăluţul tău de companie are nevoie de o trusă de prim ajutor. În casă ori în călătorie, i se pot întâmpla o sumedenie de lucruri neaşteptate, unele chiar neplăcute, aşa că trebuie să fii pregătită. Nu e greu, dacă ştii ce ai de făcut.

De ce o trusă de prim ajutor pentru pisica ta sau pentru câinele tău? Simplu!

O astfel de trusă te scoate din impas în cazul unei accidentări neprevăzute şi-ţi dă posibilitatea să acorzi îngrijiri imediat,până să ajungi la medicul veterinar.

Desigur,acest ajutor nu va înlocui îngrijirile specialistului,dar pot fi de folos pentru alinarea durerii sau pentru efectuarea unor manevre imperios necesare în primele momente după evenimentul nedorit.

Primul pas...

 ...este acela de a avea mereu la îndemână numerele de telefon al medicului veterinar şi al clinicilor veterinare cu program de urgenţă din zona în care te afli.

Pune tot ce-ţi trebuie într-o cutie pe care s-o poţi duce uşor,oriunde ai nevoie.

Ai grijă să-ţi încapă toate cele necesare,astfel încât să le ai la îndemână.

Ce conţine trusa de prim ajutor

Iată o listă pe care trebuie s-o respecţi,dacă-l iubeşti pe micul tău companion: 

-o pătură şi două prosoape

-o foarfecă,o pensetă

-un dispozitiv pentru scos căpuşe

-un cleşte pentru tăiat unghii

-un termometru şi un lubrifiant

-o lanternă,o botniţă de câine

-2 role de faşă din tifon 

-o rolă de bandaj elastic veterinar

-comprese sterile,vată,leucoplast

-o sticluţă de apă oxigenată

-o sticluţă de betadină şi una de alcool sanitar

-o seringă,un garou,1-2 perechi de mănuşi de latex

Ce medicamente să ţii în casă

În ceea ce priveşte medicamentele din trusă,medicul veterinar curant te poate sfătui cel mai bine,în funcţie de afecţiunile pe care le are animăluţul tău sau pentru a acoperi nevoile în caz de urgenţă.

dr. Andrei Căloiu

În acelaşi timp,medicul te îndrumă în administrarea corectă a acestora.

simeon stalpnicul png

Ar fi bine să nu-ţi lipsească următoarele:o soluţie sterilă pentru curăţarea ochilor,un unguent cu antibiotic,un antihistaminic,un protector gastric,un antivomitiv,un medicament antidiareic de uz veterinar,un medicament antiinflamator şi un antipiretic de uz veterinar (Atenţie! Unele medicamente de uz uman administrate animalelor pot fi atât de toxice pentru acestea,încât pot produce moartea! Paracetamolul administrat la pisică,ibuprofenul etc).

ATENŢIE!

Dacă,din nefericire,animalul tău de companie face o criză sau are un accident,trebuie în primul rând să-ţi păstrezi calmul şi să treci la acordarea primului ajutor.

Pe cât posibil,ia legătura cu medicul veterinar şi apoi încearcă să ajungi cât mai repede la specialist pentru ca afecţiunile să nu se agraveze.