Uimitoarele beneficii ale cuişoarelor
Cuişoarele sunt condimentele care dau o aromă specială mâncărurilor, dar ele sunt excelente şi pentru a preveni şi trata numeroase afecţiuni. De la vindecarea durerilor în gât, până la tratarea răcelilor uşoare, cuişoarele sunt leacuri naturale cu adevărat eficiente.
Omoară bacterii dăunătoare
Cuişoarele au proprietăţi antimicrobiene, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor care cauzează crampe abdominale şi diaree.
Reglează glicemia
Un remediu simplu pentru diabetici este de a ţine 6-8 cuişoare timp de 15 minute într-un pahar cu apă pe care trebuie să-l bea în fiecare dimineaţă, după micul dejun.
Îmbunătăţeşte sănătatea oaselor
Extractul de cuişoare îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi s-a dovedit că acesta ajută în tratarea osteoporozei.
Funcţionează ca un analgezic
Uleiul de cuişoare ajută la tratarea durerilor provocate de artrită. De asemenea, şi o alifie din ulei de cuişoare aplicată pe locul dureros ajută la calmarea durerii. Cuişoarele sunt un remediu utilizat încă din antichitate pentru tratarea artritei.
Şi pentru durerile dentare acestea au un efect calmant. Dacă te doare un dinte, pune un cuişor pe el şi, vei vedea, durerea este ameliorată.
Bune pentru tratarea ulcerului
Uleiul esenţial de cuişoare ajută la creşterea producţiei de suc gastric, care previne distrugerea pereţilor stomacului sub influenţa acizilor digestivi.
Funcţionează ca un antiseptic
Fă o pastă din cuişoare şi aplic-o pe răni sau zone inflamate ale corpului. Potrivit ştiinţei ayurvedice, această pastă contribuie la uciderea bacteriilor şi previne inflamarea rănilor.