Uleiuri esenţiale care ameliorează durerea infecţiei urechii

1 79200 original jpg jpeg

În perioada rece a anului este foarte posibil să suferi din pricina infecţiei urechii, însă poţi alina durerile folosind uleiurile esenţiale. Acestea sunt indicate datorită proprietăţilor antibacteriene şi antimicrobiene care luptă împotriva infecţiilor, distrugând bacteriile.

Atunci când vrei să foloseşti uleiurile esenţiale trebuie să eviţi să le introduci direct în canalul auricular. Aplică o picătură  de ulei pe o bucată de vată pe care o vei introduce în ureche, însă nu foarte adânc, pentru a o putea scoate cu uşurinţă. De asemenea, poţi combina uleiul esenţial cu câteva picături de ulei de avocado sau jojoba, pe care le vei aplica în spatele urechii, masând uşor.

Ulei de usturoi

Acest ulei se recomandă în cazul infecţiilor urechii deoarece conţine o cantitate mare de alicină şi antioxidanţi. Alicina, cea care este responsabilă de mirosul puternic al usturoiului este un compus care ajută la reducerea inflamaţiei de la nivelul urechii. Antioxidanţii ameliorează durerile şi elimină bacteriile.

Ulei de arbore de ceai

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi totodată a agenţilor care luptă împotriva bacteriilor şi a răspândirii germenilor, uleiul de arbore de ceai reduce rapid inflamaţia.

Ulei de oregano

Este unul dintre cele mai folosite uleiuri pentru tratarea infecţiilor urechilor. Poate fi folosit şi atât pentru calmarea durerilor, cât şi pentru a curăţa blocajul urechilor.

Ulei de muştar

Uleiul de muştar reduce simptomele infecţiei de la nivelul urechii şi vindecă ţesuturile inflamate. Substanţele pe care le conţine au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.

Ulei de busuioc

Acest ulei este recomandat pentru eliminarea bacteriilor şi pentru a preveni apariţia lor. Totodată, ajută şi la reducerea durerii şi a umflăturilor care pot apărea în urma infecţiei.