Uleiurile esenţiale, remediu pentru astenia de primăvară

1 80927 original jpg jpeg

Primăvara vine cu zile mai lungi, cu temperaturi mai ridicate şi cu un cer însorit, însă nu pentru toată lumea această perioadă este perfectă. Pentru mulţi înseamnă o stare de oboseală şi slăbiciune fizică, anxietate şi lipsă de energie. Toate aceste stări şi numeroasele ei efecte sunt puse sub umbrela asteniei.

Astenia de primăvară, împreună cu un stil de viaţă modern şi agitat, ne predispune stresului, care are o mulţime de efecte negative asupra minţii şi corpului. De multe ori ne este greu să îl evităm şi cu atât mai dificil să îl combatem. Astenia de primăvară şi stresul au manifestări precum: stări de irascibilitate, oboseală cronică, schimbări bruşte de dispoziţie, tulburări de somn, probleme de concentrare şi memorare şi nu numai.

Cum trecem peste astenia de primăvară cu ajutorul uleiurilor terapeutice

Există câteva motive pentru care tot mai mulţi oameni aleg să îşi întărească sănătatea şi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii folosind uleiurile terapeutice. Este important de ştiut că uleiurile terapeutice acţionează în acelaşi timp asupra tuturor planurilor: fizic, psihic, emoţional şi spiritual.

Efectele uleiurilor esenţiale sunt recunoscute încă din antichitate. Probabil, odată cu trecerea anilor, multe dintre cunoştinţele despre miraculoasele elixire ale sănătăţii s-au pierdut din cultura medicinei. Uleiurile terapeutice sunt extrem de concentrate, o picătură de ulei terapeutic având un efect exponenţial crescut, faţă de alte tratamente create din aceeaşi plantă.

Un blend de uleiuri terapeutice înseamnă un amestec concentrat din uleiuri esenţiale extrase din plante diferite, astfel încât poţi beneficia de efectul benefic al mai multor plante printr-o singură aplicare. Uleiurile esenţiale şi combinaţiile acestora se pot aplica topic, la încheieturile mâinilor, local – atunci când există o problemă pe piele localizată, sau se pot administra intern, împreună cu un pahar cu apă sau prin picurarea lor sublingual.

Uleiul este recomandat pentru toate tipurile de piele , inclusiv pentru pielea sensibilă. Încarcă-te cu energie şi uită de stările de oboseală şi lipsă de vitalitate prin beneficiile miraculoase ale naturii.