Urechiaţi şi haioşi

1 74221 original jpg jpeg

Atunci când te gândeşti la unele dintre cele mai adorabile şi mai fricoase animăluţe, automat îţi vin imediat în minte urechile lungi, blana moale, agilitatea cu care se deplasează şi marea lor pasiune pentru morcovi.

Motiv de bucurie în perioada Paştelui pentru mulţi copii,iepurii sunt consideraţianimalelecare se sperie cel mai uşor. Au un simţ deosebit în detectarea oricărei mişcări şi pot şti ce se petrece în spatele lor fără a întoarce capul,datorită auzului fin.

Berbecul olandez,mic şi prietenos

Iepurele din rasa aceasta este uşor de recunoscut,datorită aspectului haios şi înduioşător. Urechile lungi şi blegi îi atârnă pe lângă corp,blăniţa e scurtă şi mătăsoasă e numai bună de mângâiat. Cu o greutate de aproximativ 1,5 kg,este cel mai mic iepure de companie. E foarte prietenos şi uşor de dresat,de aceea poate fi alegerea perfectă pentru un animal de companie.

Hermelin,cu urechile scurte

Originar din Anglia,iepurele Hermelin a fost expus pentru prima oară la o expoziţie în 1884. Indivizii au talie mică,urechile foarte scurte,iar greutatea variază între 1,1 şi 1,5 kg. Blana este de culoare albă,iar ochii sunt albaştri sau roşii. Urechiatul pare o jucărie de pluş!

Cap de leu,dornic de afecţiune

Este una dintre cele mai apreciate rase de iepuri de casă:se distinge prin gulerul cu blăniţă deasă,zburlit ca o coamă. Rasa a fost creată relativ recent şi este considerată nobilă. Iepurele cap de leu are blana mătasoasă şi lungă,ajungând chiar şi la 9 cm. Este un animăluţ drăgălaş,inteligent,ascultător,foarte iubitor şi dornic de afecţiune.

Citeste şi:Specii de animale ce formează cupluri pe viaţă

Albastru vienez,aristocratul

Albastrul vienez este o rasă rară,creată în Austria. A fost obţinut prin încrucişarea masculilor de culoare neagră din rasa Uriaşul Belgian cu femelele locale de culoare albastră. A fost adus şi la noi în ţară,în secolul al XIX-lea. E de mărime medie,cu un trunchi puternic,subţire şi alungit,cu o greutate de 3,5-4,5kg. Ochii au culoarea albastru-cenuşiu,la fel şi blăniţa – ceea ce-i conferă un aer aeristocratic.

Fluturele german,cu model pestriţ

Cunoscut şi sub numele de Pestriţ german,face parte dintr-una din cele neobişnuite rase,datorită imprimeului neobişnuit de pe blăniţă. Numele îi vine de la petele de pe corp,care aduc cu conturul desfăşurat al aripilor de fluture. Are talie medie şi cântăreşte în jur de 4-4,5 kg. Îşi are originile în Anglia şi a fost răspândit pe scară largă datorită coloritului său original.

Iepurele de Angora,moale şi pufos

Numit şi iepurele pufos,este cea mai populară rasă de iepuri. Are o greutate de aproximativ 4 kg şi o blăniţă foarte lungă şi deasă. Pentru că izolează termic de 10 ori mai mult decât blana de oaie,blana iepurelui de angora este foarte căutată.

Ştiai că...

...iepurii au dinţii care cresc continuu? Aceste mamifere trebuie să roadă permanent,pentru a-i toci.

Colţul plantelor

Floarea Paştelui,crescută din lacrimi

Numită şi Lacrima Maicii Domnului sau anemonă,este una dintre cele mai des folosite plante în decorarea grădinilor. Se spune că florile de anemone au apărut din lacrimile pe care le-a vărsat Fecioara Maria la picioarele Fiului său răstignit. Are un pigment foarte puternic,de aceea femeile de la ţară o foloseau pentru vopsitul ouălor,punând în vasul cu apă fiartă petale de diferite culori. Conform tradiţiei populare,Floarea Paştelui are puteri miraculoase şi se crede că ar proteja de spiritele rele. Ca să înflorească,trebuie să fie plantată în locuri însorite.

Citeşte şi:Animalele te dau gata cu ochii lorRecente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg