Utilizări neaşteptate ale sucurilor carbogazoase

1 71750 original jpg jpeg

Sucurile de tip Cola pot avea o mulţime de utilizări în gospodărie – unele neaşteptat de eficiente. Află la ce mai poţi utiliza băuturile carbogazoase!

Elimină petele de grăsime de pe haine

Petele de unt sau de ulei de măsline dispar la spălat dacă verşi pe ele,în prealabil,câteva picături de suc carbogazos. Aciditatea ridicată acţioneasă asupra petei. După aceea,curăţă hainele în maşina de spălat.

Scoate petele de rugină

Petele de rugină de pe nasturi sau de pe haine pot fi eliminate cu suc carbogazos. Toarnă câteva picături pe o cârpă şi freacă bine locul cu rugină. Spală apoi cu săpun,clăteşte,usucă rapid. Sucul carbogazos scoate petele de rugină şi de pe diverse ustensile casnice care au ruginit. Cufundă-le într-un recipient în care ai pus băutură carbogazoasă,lasă să acţineze o oră,apoi cufundă-le în baie de apă cu săpun,pentru a elimina zahărul din suc. Clăteşte cu apă curată,usucă rapid cu o cârpă.  

Face geamurile lună

Geamurile strălucesc mai uşor acă le speli cu suc carbogazos. Foloseşte un pulverizator,pulverizează suc,întinde-l bine cu o cârpă,apoi spală cu soluţie de apă şi săpun şi clăteşte. Atenţie,nu pulveriza suc pe lemnăria geamurilor,fiindcă atacă vopseaua!

Şterge petele de sânge

Petele de sânge de pe ţesături pot fi dizolvate de sucurile carbogazoase. Umezeşte un burete cu suc,freacă pata,curăţă apoi ţesătura cu maşina de spălat.

Are efect antitartru

Dacă tartrul s-a depus pe faianţa sau pe obiectele sanitare din baie,curăţă-l cu un burete înmuiat în suc carbogazos. Lasă să acţioneze,aplică apoi buretele înmuiat în apă şi săpun,clăteşte.