Utilizări uimitoare ale foliei alimentare

1 68524 original jpg jpeg

În mod obişnuit, înfăşori în folie alimentară sandvişurile sau acoperi unele recipiente pe care le pui la frigider. Te-ai gândit vreodată c-o poţi folosi şi la curăţenie sau când renovezi?

Uşurează curăţarea frigiderului

Dacă-ţi pare o corvoadă spălarea frigiderului,mai ales a rafturilor cu grilaj,încearcă acoperirea lor cu folie alimentară. Data viitoare cât te vei ocupa de curăţarea frigiderului,îndepărtează folia şi şterge rafturile cu o lavetă îmbibată în apă cu oţet,pentru dezinfectare.

Previne vărsarea cosmeticelor

În călătoriile tale,e posibil să ţi se fi întâmplat să găseşti şamponul sau vreo cremă ieşită din recipient. Previi murdărirea lucrurilor din jurul lor prin învelirea cosmeticelor în folie de plastic. Va ţine capacul bine închis. Pentru o mai mare siguranţă,îndepărtează capacul,aplică folia alimentară şi pune capacul la loc.

Extrapont

Recipientele în care pui condimente pentru masa de la picnic pot fi acoperite şi ele în acelaşi mod,pentru a nu se împrăştia în timpul transportului.

Te ajută când renovezi

Pe pereteleproaspăt vopsit,aplică un strat de folie alimentară încreţită apoi îndepărteaz-o cu grijă. Vei obţine un model interesant. Ca să vezi cum apare modelul,poţi încerca procedeul mai întâi când îţi faci manichiura,imediat după ce aplici lacul de unghii. Dacă vrei să foloseşti şi a doua zi pensulele sau trafaletul,înfăşoară-le în folie alimentară,pentru a nu se usca. Folia e utilă şi pentru prevenirea uscării vopselei. Înainte de a pune capacul peste cutia cu vopsea,acoperă gura recipientului cu folie.

Menţine prospeţimea bananelor

În situaţia în care ai cumpărat mai multe banane,le poţi păstra în stare bună mai multă vreme cu ajutorul foliei. Nu se vor înnegri atât de repede dacă le separi,rupându-le din buchet,şi dacă înfăşori folie alimentară sau de aluminiu în jurul capetelor.

Înlocuieşte învelitorile pentru pantofi

Dacă nu ai destui botoşei de unică folosinţă când primeşti oaspeţi şi nu vrei să-i obligi să se descalţe,poţi apela la folia alimentară. Când nu ai loc în dulapul pentru pantofi şi eşti nevoită să aşezi încălţămintea una peste alta,le poţi acoperi tălpile cu folie.

Sursă foto:123RF