Utilizări uimitoare ale săpunului

1 75740 original jpg jpeg

Săpunul este produsul care nu lipseşte din casă şi este inclus în igiena personală. Dar ştiaţi că săpunul poate fi folosit pentru a lubrifia sertarele şi pentru a opri scârţâitul uşilor?  Află care sunt şi celelalte utilizări ale săpunului.

Protejează uşa şi fereastra de petele de vopsea

Dacă vrei să vopseşti ceva dar vrei să protejezi fereastra sau uşa de pete, şterge înainte cu o cârpă, pe care o înmoi în apă cu săpun. Asigură-te că ai la îndemână o altă cârpă uscată şi curată. Şterge cu ea scurgerile şi petele.

Detectează scurgerile de gaz

Scurgerile de gaze sunt o problemă şi de aceea ele trebuie detectate la timp. Dacă ţi se pare că miroase a gaz, pune într-un vas apă cu săpun lichid. Cufundă o cârpă curată în soluţie şi şterge zona. Dacă face bule, înseamnă că ceva nu este în regulă. Totuşi, ai grijă!

Combate scârţâitul sertarelor

Sertarele care scârţâie sunt enervante şi parcă ne testează răbdarea. Pentru a nu mai auzi sunetul pe care-l scot când le deschizi, unge şinele cu puţin săpun lichid.

Îndepărtează adezivul rămas

După ce ai îndepărtat tapetul, este posibil să rămână adeziv. Nu lăsa ca acest lucru să afecteze aspectul camerei tale. Amestecă săpun lichid cu apă caldă şi şterge zonele cu un burete.

Curăţă balamalele de la uşi

Săpunul poate fi utilizat pentru a opri uşile din scârţâit. Amestecă săpun cu apă caldă. Cu o periuţă de dinţi mai veche, periază balamalele şi vei observa imediat diferenţa.

Menţine unghiile curate

Când lucrezi în curte sau în grădină, îţi murdăreşti mâinile şi, implicit, unghiile. Dar cum poţi preveni această problemă? Înainte de a începe să lucrezi pământul, pune un strop de săpun lichid pe unghii şi freacă cu degetele. În acest fel, îţi vei menţine unghiile curate.

Lărgeşte pantofii din piele

În timp ce acest truc nu funcţionează pe toate tipurile de încălţăminte, săpunul va ajuta ca încălţămintea ta din piele să se lărgească. Aplică puţin săpun lichid în interiorul pantofului, lasă-l să acţioneze 2 ore şi bucură-te  de pantofi mai confortabili.

Credit foto: www.wholefoodsmarket.comRecente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg