Viaţa în dungi

1 71246 original jpg jpeg

Animalele dungate se remarcă prin aspectul unic, fiind de fiecare dată o apariţie spectaculoasă, indiferent dacă vorbim despre zebre sau despre tigri, cele mai puternice dintre feline.

Zebrele,în alb şi negru

De departe,cele mai cunoscute animale dungate sunt drăgălaşele zebre. Există trei specii ale acestui animal,care trăieşte în Africa:cea comună,cunoscută şi ca zebra lui Burchell,zebra lui Grevy şi zebra de munte (Equus).

Combinaţia de dungi în alb şi negru de pe trupul zvelt al acestora a creat curiozităţi în rândul cercetătorilor,care au încercat să găsească o explicaţii.

Unii spun că sunt o formă de camuflaj,pentru a le apăra de animalele de pradă,în timp ce alţii susţin că le feresc de diverse insecte. Unii cercetători sunt de părere că dungile ajută sunt zebrele să se răcorească,sub soarele fierbinte al Africii. Ei afirmă că aerul se deplasează mai repede peste dungile negre şi mai dificil peste cele albe,generând un echilibru de temperatură cu efect răcoritor. Cum părerile sunt împărţite,misterul încă rămâne.

Zebrele pot să alerge cu până la 65 km pe oră. Mamele zebre sunt foarte protectoare cu puii lor,pe care îi hrănesc cu lapte până în jurul vârstei de un an. Deşi oamenii au făcut eforturi să le domesticească, nu au reuşit acest lucru.

Tigrul are în jur de 100 de dungi

Şi tigrul,cea mai mare felină,se remarcă prin blana cu aspect dungat. Niciun exemplar nu este identic,fiecare având propriul model de dungi. Blana este de culoare roşcată,în timp ce nuanţele dungilor,care sunt în jur de 100,variază de la cafeniu la negru. Rolul dungilor este de a camufla temutul prădător când vânează.

Tigrul,în funcţie de specie,poate să atingă o lungime de 3,5 metri şi o greutate de 300 de kilograme.

Lemurii au coada dungată

Animal zvelt,cu un trup asemănător cu al pisicilor,lemurul cu coadă dungată îşi poartă cu mândrei dungile. Dungile dau cozii lui un aspect inelat,în nuanţe de alb şi negru.

Lemurilor le place să trăiască în grupuri de până la 30 de indivizi. Aşa că atunci când stau îmbrăţişaţi,un obicei des întâlnit la această specie,nu o fac doar pentru a se încălzi,ci şi pentru a se împrieteni mai mult.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg