VIDEO: La ce e bună lămâia în casa ta

1 58487 original jpg jpeg

Lămâia este fructul minune. Beneficiile acesteia pentru sănătate sunt numeroase, însă ceea ce nu îţi este atât de cunoscut este faptul că aceasta are multiple întrebuinţări şi în casă. Este într-adevăr un fruct care îşi merită toţi banii.

Curăţă răzătoarea

Ţi se întâmplă foarte des să razi brânză prin răzătoare şi să rămâne resturi pe care le cureţi foarte greu,deoarece sunt lipicioase. Ia o jumătate de lămâie şi rade-o pe răzătoare. Dacă resturile sunt greu de îndepărtat,înmoaie lămâia în sare înainde să o razi. Sarea va acţiona ca un scruber.

Curăţă bijuteriile

Zeama de lămâie oferă bijuteriilor tale strălucirea de altă dată. Acidul din lămâie curăţă petele de pe bijuterii. Amestecă o lingură de zeamă de lămâie cu o cană de apă şi curăţă obiectele. Nu folosi această metodă pe aur sau perle.

Îndepărtează grăsimile

Îţi poţi curăţa tigăile,cratiţele şi oalele de grăsime cu ajutorul unei lămâi înmuiate în sare. Poţi folosi această metodă şi pentru a-ţi curăţa aragazul sau cuptorul. Dacă aceste grăsimi sunt greu de îndepărtat,foloseşte sare de mare în locul sării normale.

Odorizant pentru casă

Lămâia poate fi un odorizant de mare succes pentru casa ta. Ia coaja de la o lămâie şi pune-o pe o hârtie să se usuce. Poţi adăuga peste ea petale de trandafiri uscate,levănţică,rozmarin,sau frunze de mentă uscate pentru un miros proaspăt şi plăcut.

Ţine pisicile la distanţă

Dacă ai o pisică şi vrei să o ţii departe de canapeaua sau fotoliu tău preferat,amestecă zeamă de lămâie cu levănţică şi pulverizează pe ele. Mirosul va ţine animalul la distanţă de canapeaua ta şi va oferi şi un plus de prospeţime încăperii.