VIDEO Ponturi ca să le prelungeşti viaţa plantelor

1 65748 original jpg jpeg

Există plante care te pot lăsa fără grai, de admiraţie, atunci când sunt sănătoase şi înflorite în toată splendoarea lor. Viaţa unora dintre ele ar putea fi însă prelungită sau chiar salvată dacă ţii cont de anumite sfaturi.

Orhideea nu are nevoie de apă multă

Orhideele  se comercializează în nişte ghivece de plastic,mici. Replantarea nu este o idee bună,mai ales dacă este înflorită. În principiu,trebuie să ţii cont de cel mai important lucru,adică orhideea nu are nevoie de multă apă. Aşteaptă între trei şi şapte zile între reprizele de udare. De asemenea,nu lăsa planta în lumina directă a soarelui sau în curent. Un aer foarte uscat,căldura directă şi curenţii de aer sunt duşmanii florilor tale. Ele vor ţine mai mult dacă Ie poţi oferi un mediu călduţ şi puţin umed.

Bromelia trebuie protejată de dăunători

Este o plantă tropicală care nu are nevoie de multă apă. Udă-i pământul numai atunci când îl simţi uscat la atingere. Pentru a-i prelungi viaţa,amestecă mai multe tipuri de pământ,care conţin perlită,vermiculit şi bucăţi de scoarţă de brad. Nu folosi insecticid,pentru că afectează floarea. În cazul apariţiei unor insecte dăunătoare,poţi pune la baza plantei o bucată de cârpă sau de pansament îmbibat în alcool ori în detergent de vase. O laşi acolo până dispar insectele.

Ajută muşcatele cu îngrăşământ!

Muşcatele sunt plantele pe care le găseşti aproape în orice casă. Nu sunt pretenţioase,au flori care atrag privirile şi se pot înmulţi uşor. Pentru o viaţă cât mai lungă,muşcatele trebuie ţinute la lumină. Nu vor fi deranjate dacă le vei ţine chiar şi în plin soare. Deşi pământul lor trebuie menţinut reavăn,nu le îneca,pentru că nu rezistă şi mor. Tot pentru prelungirea vieţii,din aprilie până în septembrie poţi folosi un îngrăşământ pentru plante sau chiar unul special pentru muşcate.