Vrei să-nlocuieşti vechea canapea cu una nouă? Ţine cont de aceste sfaturi!

1 63518 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de cumpărarea unei canapele, trebuie să ţii cont de faptul că este o investiţie de lungă durată şi că nu o vei schimba foarte curând. Iată câteva sfaturi pentru a alege cea mai bună canapea.

Dimensiunile perfecte

O canapea de dimensiuni potrivite trebuie să se încadreze între 100 de cm adâncime,80 de cm înălţime şi 150 de cm lungime. Dacă modelul este unul tradiţional,marginile canapelei trebuie să fie din acelaşi material,în timp ce o canapea modernă poate avea braţele la vedere,cum sunt cele din lemn.

Alege-o în funcţie de necesităţi

Dacă îţi doreşti o canapeape care să tragi din când în când câte un pui de somn sau o iei pentru a o extinde atunci când ai oaspeţi,atunci ar trebui să te reorientezi către de una de cel puţin 2 m lungime. De asemenea,buretele sau arcurile trebuie să fii flexibili,însă să susţine cât mai bine greutatea corpului.

Măsoară de două ori

Chiar dacă ţi-a plăcut în mod deosebit o canapea,ai grijă să fie şi potrivită pentru spaţiul pe care-l ai. O canapea prea lungă nu va face decât să pară camera prea mică şi să te incomodeze când te mişti prin cameră,în timp ce una prea mică va lăsa mult spaţiu disponibil şi vei avea mereu impresia că lipseşte ceva din cameră.

Alege modelul potrivit de canapea

O canapea în formă de L poate încărca excesiv camera,mai ales dacă este una de dimensiuni medii. Totodată,chiar şi în camerele spaţioase este de preferat să eviţi culorile închise,cum este negrul şi să optezi pentru unele deschise sau în nuanţe cât mai vii şi astfel vei înveseli camera.

Fii atentă şi la înălţimea tavanului

Dacă nu ai tavanul înalt,o canapeaprea mare poate strica arhitectura camerei. Aşadar ţine cont şi de acest lucru,deoarece apartamentele vechi de bloc nu sunt foarte generoase cu spaţiul. În acest caz cel mai bine este să alegi o canapea mai joasă şi cât mai adâncă.