Zaţul de cafea, tratament pentru piele

1 79834 original jpg jpeg

Dacă aveai obiceiul de a arunca zaţul de cafea, să nu o mai faci. S-a demonstrat că are nenumărate beneficii pentru frumuseţe: exfoliază tegumentul, previne celulita, cearcănele şi pungile de sub ochi. În plus, catifelează tegumentul şi poate fi folosit pe toate tipurile de piele.

Pielea va deveni mai curată, tonifiată şi catifelată dacă incluzi zaţul în rutina de îngrijire a pielii. Bogat în antioxidanţi şi proprietăţi antiinflamatoare, zaţul de cafea (uscat) poate fi folosit în următoarele scopuri:

Tratament împotriva celulitei

Celulita este produsă de depozitul de grăsimi de sub piele, iar tegumentul capătă aspect de portocală. Femeile folosesc diverse creme şi tratamente din comerţ, dar foarte eficient în acest sens este zaţul de cafea.

Amestecă două-trei linguri de zaţ de cafea (uscat) cu două linguri de miere. Aplică pasta obţinută pe zona afectată de celulită, masează prin mişcări circulare, blânde, de jos în sus. Masajul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, lăsând în acelaşi timp pielea fermă.

Mască exfoliantă

Exfolierea trebuie să fie o parte importantă în rutina de îngrijire a pielii. Ea este necesară pentru eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa tegumentului.

Amestecă două linguri de zaţ de cafea (uscat) cu două linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos. Aplică pasta obţinută pe faţă, masează tegumentul prin mişcări circulare - insistă în zona T - , blânde. Clăteşte cu apă călduţă. Pielea va deveni mai curată şi mai catifelată. Nu uita să aplici o cremă hidratantă!

Mască facială

Prepară-ţi o mască facială pe bază de zaţ de cafea.

Ai nevoie de:

-    2 linguri de zaţ de cafea

-    2 linguri de cacao (pudră)

-    3 linguri de iaurt natural

-    1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas toate ingredientele şi amestecă-le. Aplică pasta obţinută pe faţă, masând prin mişcări circulare, apoi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată la două săptămâni.

Tratament împotriva cearcănelor

Cearcănele pot fi cauzate de mai mulţi factori – ereditate, alergii, nesomn. Indiferent de cauză, ele pot fi combătute cu ajutorul zaţului de cafea. Substanţele nutritive prezente în zaţ  au capacitatea de a reduce culoarea închisă de sub ochi.

Amestecă două linguri de zaţ de cafea cu o lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obţinute pe zona de sub ochi, las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul până scapi definitiv de cearcăne.

Remediu pentru ochi umflaţi

Ştiai că ochii umflaţi provoacă apariţia ridurilor? Pielea facială este extrem de sensibilă şi fragilă, iar umflarea tegumentului duce la pierderea elasticităţii.

Prepară aceeaşi mască ca şi în cazul cearcănelor (2 linguri de zaţ de cafea amestecate cu două linguri de ulei de măsline sau miere). Las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg