Zece sfaturi pentru o masă elegantă (P)

O masă ca-n poveşti poate fi una de lux cu mult alb şi auriu, sau una cu tentă elegant, cu accesorii argintii şi contrapuncte în tornuri închise, dar şi o masă de sărbători aşternută conform trendului rustic. Indiferent de stilul ales, successful este garantat dacă urmăm câteva principii de bază.
1. Servim felurile de mâncare în farfuriile potrivite. Un set de porţelan englezesc clasic e piesa de rezistenţă pentru orice ocazie.
2. Tacâmurile să fie curate,strălucitoare. Inoxul de calitate superioară este rezistent la zgârieturi,şi ne stau la dispoziţie modele variate.
3. Pentru a crea o atmosferă plăcută,căldurosă se aprind lumnări,în suporturi care se asorteză cu ales.
4. Pentru fiecare băutură servită asigurăm paharul potrivit.
5. Să respectăm paleta cromatică:faţa de masă sau şervetele de tacâmuri să se asorteze cu textile decorative din încăpere.

6. Să fim atenţi la ordinea în care sunt puse farfuriile şi tacâmurile,aceste aspecte minore pot fi învăţate uşor şi dau dovadă de bun gust.
7. Să nu exagerăm:un buchet de flori sau câteva decoraţiuni de sezon sunt suficiente pentru a marca ocazia specială.
8. Pentru a aşeza musafirii la masă,să prindem cartonaşele cu nume cu clipsuri. E un prilej să ne punem la lucru creativitatea.
9. Şerveţele se asortează cromatic cu masa şi sunt prinse de inele de aurii,argintii sau bronz.
10. Pregătiţi bucate încercate! Dacă invitaţi musafiri la cină,nu e momentul potrivit pentru a experimenta cu reţete noi

Toate accesoriile din imagini sunt asigurate de lanţul de magazine de decoraţiuni interioare Nobila Casa.
Vă aşteptăm în magazinesau online!
