Cât costă şcoala de şoferi

1 legs 434918 960 720 jpg jpeg

Te-ai gândit să obţii permisul de conducere dar nu ştii care va fi suma totală pe care o vei plăti pentru şcoala de şoferi? Noi am adunat pentru tine toate informaţiile referitoare la costurile la care ar trebui să te aştepţi.

Cum alegi şcoala de şoferi

 Dacă nu ai deja o recomandare din partea unui apropiat, este bine să fii atent la toate detaliile atunci când îţi alegi şcoala de şoferi. Instructorul trebuie să fie calm, întotdeaua să îţi răspundă la întrebări, iar în privinţa maşini trebuie să te asigură că este, relativ, un model nou, care îţi va face învăţarea mai uşoară. Riscurile alegerii unei şcoli de şoferi la întâmplare îţi pot aduce pierderi financiare şi de timp. Se poate întâmpla ca din cele 24 de ore plătite pentru pregătirea teoretică (atâtea prevede legislaţia în vigoare), să ai parte doar de 8 ore, sau mai puţin, primind îndrumarea de a învăţa restul acasă. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu orele de condus, care în total ar trebui să fie de 30 de ore, ele fiind uneori scurtate de instructori „din motive personale“. Aceste neplăceri pot influenţa nefavorabil pregătirea pentru examenul auto, iar dacă îl pici, va fi nevoie să continui cu orele de condus, plătite separat de tot ce ai achitat până în acel moment. O oră de condus suplimentară costă între 80 şi 100 de lei.

Citeşte şi: Maşina care tractează un tramvai

Cât costă şcoala de şoferi

Preţul şcolii poate fi între 1.000 - 1.500 lei, în funcţie de maşina pe care ţi-ai ales să înveţi să conduci. Peste această sumă se mai adaugă:

Analize medicale + avizul psihologic - 300 lei

Cazierul judiciar - nu se mai plăteşte din 2017

Închirierea maşinii pentru examen - 150-200 lei

Taxa de permis auto - 68 lei

Copii xerox + dosar - 20 lei

Citeşte şi: Un Lamborghini primit de Papa Francisc a fost vândut la licitaţie