Ce alimente ar trebui să incluzi în dieta ta pentru a te bucura de beneficiile lor nutritive

Alimentele pe care le incluzi în dieta ta de zi cu zi joacă un rol foarte important în felul în care funcționează organismul tău.

image

Pentru a avea parte de energie și chef de viață și pentru a putea duce la bun sfârșit toate activitățile de zi cu zi, este important să îi oferi corpului tău toți nutrienții necesari. Dacă până acum ai mâncat fără să ții cont de aportul nutritiv pe care îl aduc alimentele pe care le consumi în organismul tău, ei bine acum e momentul să te gândești de două ori înainte să mănânci ceva și să faci alegeri conștiente și sănătoase pentru corpul tău. 

În continuare ai o listă cu alimentele sănătoase care au beneficii foarte bune asupra corpului tău dacă sunt introduse corect în dieta zilnică:

Semințele de chia 

Acest aliment este bogat în proteine și poate fi o opțiune ideală pentru micul dejun sau chiar ca gustare. Poate fi preparat în multe moduri: cu cacao, miere, fructe orice altă variantă de topping preferi. Îți aduce un aport de nutrienți care te vor face să te resimți sațietatea pentru mai mult timp. 

Mierea de manuka 

Este un produs cu foarte multe beneficii pentru organism dacă este consumat constant. Acest produs este recomandat în special în sezonul rece, atunci când apar diverse viroze sau epidemii pentru prevenirea lor și întărirea organismului, prin proprietățile sale antiinflamatoare și antiseptice. Atenție de unde achiziționezi acest produs, trebuie să te asiguri de autenticitatea sa, un loc bun pentru a achiziționa astfel de produse este verlin.ro, unde există o gamă variată din care poți alege.

Ghimbir 

Printre cele mai benefice alimente pentru organismul tău. De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe studii asupra efectelor sale asupra corpului și s-a demonstrat că are puternice efecte asupra digestiei, susținând metabolismul. De asemenea, consumarea ghimbirului te va determina să resimți sațietatea pentru mai mult timp și astfel să eviți consumul excesiv de alimente. 

Alunele

Conțin o cantitate ridicată de vitamina B3, care ajută la buna funcționare a sistemului nervos. Au efecte și la nivelul aspectului pielii, dar contribuie și la păstrarea în condiții optime de funcționare a ficatului și a sistemului gastro-intestinal. Pot fi o gustare ideală, pentru momentele în care ai chef să ronțăi ceva, însă nu se recomandă consumarea lor în cantități foarte mari, datorită aportului ridicat de grăsimi pe care îl au. Cantitatea ideală recomandată este de aproximativ un pumn, ceea ce ar înseamna undeva la 10 migdale, alune de pădure sau orice altă variantă preferi. 

Așadar, acestea au fost alimentele pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, pentru a beneficia de un plus de nutrienți și de efectele lor minunate asupra organismului dacă sunt consumate în mod constant și în cantitățile recomandate pentru fiecare în parte. Totuși înainte de a le introduce în dieta zilnică trebuie să verifici dacă ai vreo alergie sau interferează cu alte substanțe pe care le administrezi. 

Sursă foto: unsplash.com



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg