Mierea, inamicul siluetei? Efectul pe care-l are acest superaliment asupra sănătăţii şi aspectului nostru
Mierea este alternativa naturală a zahărului. Însă, dacă e dulce, ne îngraşă? O pot folosi şi diabeticii? Aceste întrebări îşi au răspunsul mai jos!
Putem folosi miere ca să ne îndulcim ceaiul sau pentru a da o aromă specială produselor de patiserie făcute acasă. Totuşi, atunci când e consumată cu moderaţie, mai e posibil să adauge kilograme în plus siluetei noastre sau prezintă doar beneficii sănătăţii şi aspectului nostru?
O singură linguriţă de miere conţine 64 de calorii şi niciun pic de grăsime. În ceea ce priveşte carbohidraţii, asimilezi 17g de aşa ceva la fiecare linguriţă de miere, ceea ce înseamnă destul de puţin în comparaţie cu cei 225-325 de carbohidraţi necesari corpului uman pentru a funcţiona în fiecare zi. În concluzie, mierea nu-ţi face niciun rău! Dimpotrivă. Îţi conferă un aport de minerale şi vitamine esenţiale bunei funcţionări a organismului.
Dacă înlocuieşti zahărul cu mierea ai toate şansele să slăbeşti. Un studiu publicat în 2011 în “Nutrition Research” susţine că atunci când consumăm miere mâncăm mai puţin, deci numai din acest punct de vedere şi tot merită să ne îndulcim puţin viaţa cu miere. Mai mult, are un efect pozitiv asupra colesterolului. Şi nu numai asupra lui!
Mierea poate vindeca rănile. Aplicată direct pe suprafaţa afectată, distruge infecţia ce se poate crea la locul rănii şi grăbeşte procesul de vindecare, creând noi vase de sânge în apropiere, care să permită o recuperare accentuată.
Mănâncă miere pentru a scade nivelul general de inflamare din corpul tău! Mierea are proprietăţi anti-inflamatorii datorită compuşilor săi fenolici, după cum ne informează un studiu realizat în 2010 şi publicat în “Nutrition Research.” Totuşi nu trebuie exagerat! Trebuie consultat medicul înainte de-a lua decizia de-a ne vindeca inflamaţiile din corp cu miere!
Cei care suferă de diabet pot insera mierea în meniul lor pentru a-şi ţine mai uşor sub control boala. Se pare că există o legătură clară între consumul mierii şi un răspuns hipoalergenic al corpului uman. De asemenea, mierea scade nivelul zahărului din sânge la cobaii folosiţi în cercerările de până acum. Totuşi, fiecare om e diferit şi poate reacţiona altfel! Aşadar, dacă ai diabet, e de preferat să vorbeşti cu medicul tău curant pentru a vedea ce-ţi recomandă el în privinţa consumului de miere în diabet.
Foto - Shutterstock