Ce înseamnă dacă ţi se văd venele şi când e cazul să te îngrijorezi

1 83731 original jpg jpeg

Venele sunt vase care transportă sângele venos de la capilare spre inimă. La unele persoane acestea devin foarte vizibile sau se umflă. Pe lângă faptul că aspectul venelor poartă un caracter constituţional ereditar, acestea pot deveni evidenţiate inclusiv în alte cirmustanţe.

Pielea deschisă

Specialiştii susţin că este normal ca venele tale să fie vizibile, mai ales dacă ai pielea foarte albă. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când îmbătrâneşti. Odată cu trecerea anilor, stratul de grăsime de sub piele se subţiază, astfel că venele de pe mâini şi de pe picioare devin mai vizibile.

image

În timpul sarcinii, reţeaua de vase de sânge se extinde, pentru că volumul de sânge creşte cu 20% – 40%. În aceste condiţii, venele devin mai evidente, dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că aspectul pielii va reveni la normal după naştere.

După efortul fizic

Exerciţiile fizice te ajută să ai un corp frumos, însă pun presiune pe vasele de sânge, făcându-le rigide şi scoţându-le în evidenţă. Aceste mişcări intense nu îţi afectează venele în mod direct. Ele fectează zona din jurul muşchilor, creşte masa lor şi densitatea, astfel că venele devin mai evidente când corpul este relaxat.

image

Când trebuie să te îngrijorezi

În cazuri grave, venele umflate şi proeminente pot semnala o boală de inimă, de aceea, dacă ai alte simptome, precum dificultăţi de respiraţie, ameţeli sau transpiraţii reci, ar trebui să mergi la medic. Cere ajutor de urgenţă şi dacă observi că venele încep să sângereze, se umflă foarte tare şi sunt calde şi dureroase la atingere. Uneori poţi observa schimbări şi pe pielea din jurul venelor.

Sursă: brightside.me