Ce se poate întâmpla dacă mergi desculţ pe nisip. Profită de aceste beneficii!

1 mers descult jpg jpeg

Perioada mult aşteptată de concediu la mare a sosit. Acum este vremea să profiţi de toate oportunităţile pe care marea şi soarele ţi le oferă: de băile în aer liber, de vitamina D şi de plimbările pe nisip. Mersul pe nisipul fin are multe beneficii pentru sănătatea noastră, eşti gata să le descoperi?

Cine nu s-ar bucura de o plimbare pe nisipul unei plaje? Doar gândul că acest lucru s-ar putea întâmpla îi face pe mulţi să se simtă mai bine. Nu este un secret că mersul desculţ este atractiv, dar ştiai că are şi multe beneficii pentru sănătate? Dacă ai crezut că mersul pe o plajă este doar un timp pierdut, iată câteva motive pentru care o plimbare în acest mod este o idee minunată!

Nisipul, un exfoliant natural

Cine ar mai vrea să cheltuiasă mulţi bani la un centru spa atunci când îţi poţi revigora pielea şi tălpile în mod natural? Nisipul umed acţionează ca un exfoliant natural care ajută la eliminarea celulelor moarte. Poţi încerca şi exfolierea picioarelor acoperindu-le total cu nisip, atunci când ieşi din apă. Lasă-l să se usuce pe piele, elimină-l cu o perie fină şi, mai apoi, clăteşte. După ce ai eliminat tot nisipul de pe corp, nu uita să foloseşti crema de protecţie solară!

Îţi îmbunătăţeşti stimulii de reacţie

Propriocepţia, un termen popular printre alergători, este definit ca abilitatea de a simţi stimulii care apar în corp în momentul în care îţi schimbi poziţia. O bună propriocepţie înseamnă că mintea ta este în contact cu stimulii care vin de la picioare, iar în momentul în care eşti pus în ipostaza de te răni, corpul tău va reacţiona imediat la acest lucru şi se va feri. Încălţările pot amorţi această abilitate, însă mersul desculţ pe nisip o poate întări, iar stimulii tăi de reacţie se vor îmbunătăţi.

Arzi calorii

Pentru că mersul pe nisip necesită un efort fizic mai mare decât când mergi pe o suprafaţă dură, energia folosită pentru a întări muşchii te ajută să arzi cu aproximativ 50% mai multe calorii. Din această cauză, vedem tot mai des alergători pe plajă, dimineaţa. Fie că vei opta pentru o plimbare sau pentru o tură de alergat, mişcarea pe nisip îţi poate aduce numai beneficii. Alege să faci această activitate, fie dimineaţa, fie seara, când razele soarelui nu mai sunt atât de puternice şi nu uita de crema de protecţie!

Te relaxezi şi scapi de stres

Dacă zilnic încalţi pantofi prea strâmţi sau petreci multe ore în picioare, la locul de muncă, o mică plimbare te va ajuta să scapi de durerile de călcâie şi să te relaxezi. Nisipul se mulează pe tălpile tale, activitatea va fi plăcută, iat tu nu vei simţi că vei face prea mare efort. Totodată, sunetul mării şi al pescăruşilor de pe fundal va ajuta ca stresul să dispară. Un studiu de la Universitatea Exeter (Anglia) a arătat că persoanele care au petrecut mai mult timp pe plajă au fost mai puţin stresate şi au avut o stare de sănătate mai bună.

Adio dureri de spate!

Spatele este supus la stres muscular continuu, în special în cazul celor care ridică greutăţi constant la locul de muncă. În momentul în care mergi desculţ pe nisip, nu doar îţi întăreşti muşchii piciorului, ci îţi fixezi şi postura şi mersul. Muşchii spatelui sunt mai relaxaţi, iar după câteva sesiuni de plimbări, poţi scăpa de durerile de spate, motivele frecvente pentru care oamenii merg la medic.

Sursă foto: Shutterstock