Cinci tendinţe în sănătate care îţi pun viaţa în pericol

Cinci tendinţe în sănătate care îţi pun viaţa în pericol jpeg

Uneori, tendinţele din sănătate şi nutriţie îţi pot face mai mult rău decât bine. Iată cinci dintre ele la care ar trebui să fii atent dacă le urmezi.

1. Antrenamentele intense

Persoanele care îşi doresc un corp de invidiat cred că asta se întâmplă peste noapte. Însă un studiu recent realizat de Universitatea Rutgers arată că cei care fac antrenamente intense sunt predispuşi la dureri de genunchi şi umeri. Aşadar, dacă eşti la început de drum, ai răbadare. Antrenamentele intense îţi vor face mai mult rău.

2. Pasta de dinţi cu cărbune

Recent, cărbunele medicinal a devenit un trend, atât în sănătate, cât şi în frumuseţe. Atenţie însă dacă ai decis să foloseşti pastă de dinţi cu cărbune activ! Trebuie să ştii că acesta este abraziv şi nu curăţă doar suprafaţa dintelui, ci şi o parte din smalţ. Folosit o perioadă îndelungată, dinţii vor deveni mai sensibili şi mai fragili.

pasta de dinti cu carbune jpg jpeg

3. Fumat vs. vapat

Ţigările electronice (IQOS) au câştigat tot mai mult teren în ultima perioadă. Se crede că sunt mai puţin dăunătoare decât ţigările, însă este acest lucru adevărat? Deoarece ţigările electronice încălzite generează aerosoli de nicotină, ele se dovedesc a fi chiar mai dăunătoare decât cele tradiţionale.

Pe baza rezultatelor unor studii privind epiteliul bronşic la persoanele care fumează IQOS, ţigările electronice pot duce la inflamaţii şi la alte consecinţe negative pentru plămâni şi căile respiratorii. Pe termen lung, poate duce la boli pulmonare obstructive cronice şi la cancer.

4. Exerciţiile kegel

Concepute atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, exerciţiile kegel ar trebui să întărească muşchii de la nivelul pelvisului, dacă sunt făcute corect. Puţini ştiu însă că aceste exerciţii au şi o mulţime de contradicţii. De exemplu, dacă o persoană suferă de incontinenţă urinară, acest exerciţiu poate agrava boala. Mai mult decât atât, mulţi oameni fac acest exerciţiu greşit sau fac prea multe repetări, sperând să obţină un rezultat mai rapid.

exercitii kegel jpg jpeg

5. Spălăturile vaginale

Foarte multe femei apelează la spălăturile vaginale după perioada menstruaţiei sau după un act sexual, crezând că acest lucru le ajută la o curăţare mai eficientă. Total greşit. Ba mai mult aceste spălături perturbă flora vaginală şi măresc riscul de infecţii.

Sursă: brighside.meRecente