Coniac: ce trebuie să știi despre el și cum se bea

Datorită istoriei bogate a coniacului și a reputației sale ca fiind una dintre cele mai prestigioase băuturi spirtoase din lume, acesta tinde, de asemenea, să stârnească o mulțime de opinii cu privire la modul corect de a-l savura.

image

Nu credem că există un răspuns corect la această întrebare, dar o băutură care a investit atât de mult timp, energie și dragoste în producția sa merită cu siguranță o gândire atentă cu privire la modul în care este consumată. 

Nu intrați în panică dacă sunteți nou în lumea coniacului, doriți să încercați un coniac, dar nu știți de unde să începeți. Întrebarea cu privire la modul corect de a bea coniac depinde de preferințele dumneavoastră personale. Există atât de multe puncte de vedere diferite pe această temă, încât este înțelept să experimentați și apoi să alegeți ceea ce preferați. 

Cu toate acestea, am enumerat mai jos câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a vă ghida în direcția corectă atunci când vă stabiliți stilul de a bea coniac. 

Simplu sau amestecat, și alegerea coniacului 

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este tipul de coniac pe care îl beți. Este un VS mai tânăr, un VSOP sau un amestec mai vechi, cum ar fi un XO sau chiar un coniac vintage? Este un coniac cu un gust mai dulce, care ar putea fi potrivit pentru a însoți un desert sau chiar pentru a face parte din desert? Sau amestecul a fost produs special pentru a fi o componentă a unui cocktail sau poate un aperitiv? 

Dacă nu cunoașteți numele mărcii, vă sfătuim să încercați să găsiți un coniac într-o zonă mai mică, mai puțin cunoscută. Dacă numele mărcii este important pentru dumneavoastră, probabil că vă veți uita la un coniac de la unul dintre cele "4 mari" (Hennessy, Martell, Rémy Martin sau Courvoisier). 

Dacă vă răsfățați cu un coniac mai vechi, un coniac XO sau superior, vă recomandăm cu tărie să îl sorbiți curat și să vă bucurați de el. Savurarea unui coniac pur este cea mai bună modalitate de a aprecia toate nuanțele aromelor și gusturilor sale, ceea ce se poate realiza cu adevărat numai fără a fi diluat sau combinat. 

Cu toate acestea, uneori aveți chef sau ocazia se potrivește cocktailurilor de coniac. Așa că am compilat câteva recomandări cu privire la ce să amestecați cu coniac și vă sugerăm să folosiți un coniac VS sau un coniac VSOP pentru aceste amestecuri: 

  • Coniac și Ginger Ale: Gustul picant al ghimbirului se potrivește de minune cu unele coniacuri, explozia de arome este exotică și senzuală. Există, de asemenea, multe cocktailuri cu coniac care folosesc puterea condimentului pentru a crea o băutură lungă și delicioasă. 
  • Cognac și Coca Cola: În ceea ce privește mixerele de coniac, gustul de lungă durată al Coca-Cola combinat cu un brandy puternic creează o infuzie de arome de care se bucură milioane de oameni. 

Aperol spritz idee

  • Ceai cu gheață cu coniac: Aceasta este o alegere răcoritoare și gustoasă pentru a fi asociată cu cel mai faimos coniac din lume, Hennessy. 
  • Coniac și tonic: Nu subestimați niciodată tonicul, care este o modalitate excelentă de a amesteca și de a savura coniacul. Se potrivește perfect și scoate în evidență notele de fructe pentru care cognacul este renumit. 

Aperol spritz – pachet

Când este cel mai bun moment pentru a bea coniac? 

Nu există "cel mai bun moment" pentru a bea coniac, dar există diferite niveluri de coniac care sunt mai potrivite pentru diferite momente. De exemplu, există ceea ce am putea numi coniacuri "ocazionale", care, deși au totuși un preț ridicat, pot fi băute cu mai multă regularitate și consumate într-un mod mai degrabă "ușor". Dar, în general, un pahar de coniac ar trebui să fie savurat, deoarece este cu adevărat unul dintre cele mai complexe băuturi spirtoase din lume. Există multe opinii diferite cu privire la temperatura optimă pentru un coniac. 



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg