Ce poți să speli cu băutură de tip cola. Curăță inclusiv rosturile

Când soluțiile din comerț nu dau roade, există o mulțime de trucuri eficiente care ne ajută să îndepărtăm petele dificile de pe diferite suprafețe. De data aceasta, îți prezentăm ce poți curăța cu ajutorul băuturii de tip cola. 

Cola jpg

Știm că băuturile acidulate reprezintă o adevărată bombă cu ceas. Mai multe studii au demonstrat efectele nocive ale sucurilor carbogazoase asupra organismului, însă ele pot fi utile în alte situații, cum ar fi la curățenia locuinței. De pildă, aciditatea sucului de culoare neagră, de tip cola, este ideală pentru a curăța articolele de uz casnic. Iată la ce îl poți folosi! 

Pete de ulei 

Ai scăpat ulei pe jos? Sau mașina ta are o surgere de ulei? Aceste lucruri pot duce la pete urâte pe parchet, în garaj sau pe aleea din curtea casei. Dacă ai la îndemână o sticlă cu suc de tip cola, tot ce trebuie să faci este să speli cu suc pata și să lași să acționeze câteva ore. După acest timp, vei putea îndepărta uleiul cu mai multă ușurință. 

Vezi și: Cum să cureți cada din baie, la fel ca un profesionist. Plus, soluția eficientă pentru hidromasaj

Urme de cerneală 

Știm cât sunt de inestetice acele urme de pix sau de cerneală pe covor sau pe alte obecte din locuință. Din fericire și în acest caz, sucul de tip cola te poate ajuta. Pune puțin suc pe pată și șterge bine. Lasă 1-2 minute să acționeze, apoi șterge din nou cu apă și săpun. 

Pete de rugină

Dacă argintăria sau alte obiecte din metal au ruginit, nu îți face griji! Avem soluția potrivită. Lasă obiectele peste noapte într-un pahar cu suc de tip cola sau într-un alt obiect mai încăpător, iar a doua zi, șterge-le cu o cârpă curată. Poți să te folosești de acest truc și când cureți bicicleta de rugină. Aplică puțin suc pe o cârpă și șterge bine cadrul bicicletei.

Citește și: Te-ai spălat vreodată pe păr cu suc de tip cola? Efectul de după este uimitor!

Curăță și tigăile arse 

Ca să scapi de grăsimea arsă de pe tigăi și oale, toarnă puțin suc de tip cola în ele și pune-le din nou la foc mic, timp de o oră. După aceea, spală tigaia sau oala, așa cum o faci de obicei. Murdăria se va curăța, mult mai ușor! 

Spală rosturile de gresie și faianță

Chitul rosturilor de la gresia și faianța din bucătărie sau baie își poate pierde rapid culoarea. Deseori, din cauza prafului și umidității, chitul alb poate căpăta un aspect maroniu, însă dacă vei folosi acest truc, curățarea sa va fi mult mai ușoară. Stropește chitul cu suc de tip cola, lasă să acționeze câteva minute, apoi curăță cu ajutorul unui burete sau cu o periuță de dinți veche. Simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock