Copilul tău mănâncă pepene galben? Mare atenţie, că îl poate îmbolnăvi

1 cantaloupe 1262199 1920 jpg jpeg

Pepenele este unul dintre alimentele cele mai consumate de români vara, indiferent că este roşu sau galben. Cu un conţinut mare de vitamin, acest fruct este recomandat a fi mâncat în sezonul cald ca gustare între mese şi mai puţin ca desert, asta pentru că favorizează digestia. Problema apare la pepenele galben, atunci când îl alegi pentru copilul tău. Concret, fructul cu o aroma deosebită şi cu mare conţinut de vitamina A poate crea disconfort micuţului tău din cauza posibilelor bacterii pe care coaja le poate avea.

Medicii atrag atenţia părinţilor să spele foarte bine coaja înainte de a tăia pepenele, căci bacteriile se pot lua pe lama cuţitului şi de pe aceasta, mai apoi, pe fruct în momentul tăierii şi pot provoca probleme la nivelul tractului, în special pentru copiii cu un sistem imunitar ceva mai scăzut.

"Coajă pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălaţi fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiaţi. Dacă îl consumaţi în stare proaspătă, nu adăugaţi zahăr sau ale ingrediente, dacă doriţi o gustare cu adevărat sănătoasă," potrivit specialiştilor.

Citeşte şi: Cura de vară cu porumb, pepene şi prune

Pepenele galben are cel mai mare conţinut de vitamina A

Cu un conţinut foarte mic de calorii şi de grăsimi saturate, pepenele galben este ideal pentru o cură de vitamine în anotimpul cald. Are cel mai mare conţinut de vitamina A, responsabilă pentru sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor. Benficiile consumului acestui fruct sunt nenumărate, previne anemia, întăreşte sistemul imunitar şi oferă organismului un aport de vitamine ce vor şi inmagazinate în vasele de sânge.

"Pepenele galben conţine câţiva nutrienţii-cheie, cum ar fi acidul folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii şi potasiul, benefice organismului din toate punctele de vedere," spune nutriţionistul Carmen Tenescu pentru copilul.ro.

Citeşte şi: Nu ezita să mănânci porumb fiert. E un adevărat medicament de sezon!

Consumă-l ca atare sau în salate de fructe

Taie feliile de pepene galben şi cuburi şi adaugă-le în salatele de fructe, foloseşte-le la smoothie-uri sau lemonade sau pur şi simplu consumă-l ca atare. Atenţie, nu adăuga zahăr sau îndulcitori, căci astfel organismul nu va mai asimila toate vitaminele conţinute de fruct.

Îl poţi consuma la micul dejun, dacă obişnuieşti să-ţi începi ziua cu porţia de energie conţinută de fructe sau îţi poţi indulci iaurtul natural.



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg