Copilul tău mănâncă pepene galben? Mare atenţie, că îl poate îmbolnăvi

1 cantaloupe 1262199 1920 jpg jpeg

Pepenele este unul dintre alimentele cele mai consumate de români vara, indiferent că este roşu sau galben. Cu un conţinut mare de vitamin, acest fruct este recomandat a fi mâncat în sezonul cald ca gustare între mese şi mai puţin ca desert, asta pentru că favorizează digestia. Problema apare la pepenele galben, atunci când îl alegi pentru copilul tău. Concret, fructul cu o aroma deosebită şi cu mare conţinut de vitamina A poate crea disconfort micuţului tău din cauza posibilelor bacterii pe care coaja le poate avea.

Medicii atrag atenţia părinţilor să spele foarte bine coaja înainte de a tăia pepenele, căci bacteriile se pot lua pe lama cuţitului şi de pe aceasta, mai apoi, pe fruct în momentul tăierii şi pot provoca probleme la nivelul tractului, în special pentru copiii cu un sistem imunitar ceva mai scăzut.

"Coajă pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălaţi fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiaţi. Dacă îl consumaţi în stare proaspătă, nu adăugaţi zahăr sau ale ingrediente, dacă doriţi o gustare cu adevărat sănătoasă," potrivit specialiştilor.

Citeşte şi: Cura de vară cu porumb, pepene şi prune

Pepenele galben are cel mai mare conţinut de vitamina A

Cu un conţinut foarte mic de calorii şi de grăsimi saturate, pepenele galben este ideal pentru o cură de vitamine în anotimpul cald. Are cel mai mare conţinut de vitamina A, responsabilă pentru sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor. Benficiile consumului acestui fruct sunt nenumărate, previne anemia, întăreşte sistemul imunitar şi oferă organismului un aport de vitamine ce vor şi inmagazinate în vasele de sânge.

"Pepenele galben conţine câţiva nutrienţii-cheie, cum ar fi acidul folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii şi potasiul, benefice organismului din toate punctele de vedere," spune nutriţionistul Carmen Tenescu pentru copilul.ro.

Citeşte şi: Nu ezita să mănânci porumb fiert. E un adevărat medicament de sezon!

Consumă-l ca atare sau în salate de fructe

Taie feliile de pepene galben şi cuburi şi adaugă-le în salatele de fructe, foloseşte-le la smoothie-uri sau lemonade sau pur şi simplu consumă-l ca atare. Atenţie, nu adăuga zahăr sau îndulcitori, căci astfel organismul nu va mai asimila toate vitaminele conţinute de fruct.

Îl poţi consuma la micul dejun, dacă obişnuieşti să-ţi începi ziua cu porţia de energie conţinută de fructe sau îţi poţi indulci iaurtul natural.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg