Cum poți fi o soacră bună chiar dacă nu-ți place partenerul copilului tău. 3 reguli de aur

Soacrele ar trebui să vină cu un manual de instrucțiuni, nu-i așa? Lăsând gluma deoparte, iată ce reguli ar trebuie să respecte ele ca să fie incluse în familie cu brațele deschise!

image

Ca mai toate relațiile dintre oameni, statutul de soacră trebuie să vină la pachet cu câteva calități de bun simț, precum bunătatea, strădania pentru a obține și menține o legătură frumoasă cu nora sau ginerele și compasiunea.

Totul e simplu atunci când ai o noră sau un ginere care-ți place, însă totul se complică în momentul în care îți pare că odorul tău putea să se descurce mai bine în viață și să fie răsfățat și iubit mai mult de jumătatea lui. Ce faci atunci?

Prima regulă – nu e totul despre tine!

În primul rând, trebuie să-ți repeți la nesfârșit că nu orice replică sau situație te are pe tine în prim plan. Dacă ai fiu, trebuie să te împaci cu ideea că există altă femeie în viața copilului tău care are, de cele mai multe ori, prioritate.

Până la urmă, îți dorești și tu ca fiul tău să fie fericit, nu? Atunci fă un pas în spate din când în când și lasă proaspătul cuplu să-și gestioneze singuri viața. Dacă ai fiică, nu trebuie s-o sfătuiești la fiecare pas, ci e de preferat s-o lași să-și facă propriile greșeli în mariaj și să învețe singură din ele.  

Nu renunța să-ți dai cu părerea asupra diverselor aspecte ale vieții, însă numai când ți se cere acest lucru. Altfel, riști să faci parte tot mai puțin din viața nepoților și copiilor tăi, pentru că nimeni nu-și dorește noi coflicte în familie.

Respectă-le relația

Chiar dacă nu ești de acord cu alegerea făcută de copilul tău, nu lăsa acest lucru să apară des în conversațiile voastre. Până la urmă, ce ție îți place nu e neapărat ce i se potrivește odorului tău. Și, chiar dacă greșește și a ales prost în amor, nu e vina ta, nu e responsabilitatea ta.

Fii alături de copilul tău la bine și la greu și nu-i judeca alegerile, preferințele, dacă vrei să rămâi o parte importantă din viața lui. Din momentul în care ai devenit soacră, copilul tău și-a format propria familie pe care ar fi bine s-o sprijini și s-o accepți.   

Practică generozitatea

Deschide-ți casa de fiecare dată când ești vizitată de nepoți, noră sau ginere și primește-i pe toți cu brațele deschise și zâmbetul pe buze. Pune-i la masă atunci când îți trec pragul, trimite-ele câte un pachet cu ce le place cel mai mult să mănânce și vei rămâne în gândurile lor pentru totdeauna.

Mai mult, te poți oferi să ai grijă de cățelul lor când pleacă în concedii sau să le faci cumprărturile dacă nu au timp de așa ceva din când în când. Tu ai timp mai mult la dispoziție, iar generozitatea ta nu va trece neobservată, te asigurăm.

foto - Shutterstock



Recente