Cum să-ți modelezi unghiile cu geluri UV?

Gelul UV face parte din echipamentul de bază al oricărui salon de manichiură modern și este unul dintre cele mai populare materiale pentru modelarea unghiilor artificiale. 

image

Acest lucru se datorează și faptului că gelul este ușor de lucrat pentru unghii și este, de asemenea, potrivit pentru fiecare începătoare în designul unghiilor. 

Datorită vâscozităților diferite, materialul poate fi folosit pentru diverse modelări și este ușor de pilit după întărire în lampa UV. Cu gel unghii UV poți să dai unghiilor un aspect natural utilizând tonuri nude sau le poți da un aspect strălucitor utilizând geluri UV în culori strălucitoare. Dacă unghiile tale sunt moi sau casante, ai avantajul de a folosi geluri UV pentru a le întări cu ușurință. Aceste tipuri de geluri variază adesea în vâscozitate și diferitele ingrediente care servesc unor scopuri specifice. În general, un gel UV constă de obicei din trei straturi care sunt aplicate pe unghia naturală: grund, gel de construcție, produs de sigilare.

Poți folosi gelul UV basic cu o singură fază, de exemplu, atât ca primer, cât și ca gel de acumulare și ca gel de etanșare. Deoarece are proprietățile adezive ale unui grund și, datorită consistenței sale medii spre groase, este foarte potrivit pentru construirea extensiilor de unghii. Gelul UV din fibră de sticlă este foarte stabil datorită particulelor de fibră de sticlă încorporate și poate fi folosit pentru a întări și a lungi unghiile naturale. 

Geluri UV – Extensii de unghii cu șabloane

Toate tipurile de geluri UV sunt potrivite pentru extensii de unghii cu șabloane. Gelul de modelare necesită o anumită abilitate și practică. Astfel de produse sunt mai potrivite pentru profesionistele saloanelor de manichiură. Dar dacă ești începătoare, întotdeauna trebuie să începi cu aplicarea unui strat subțire de grund și un gel UV adeziv, al cărui strat de dispersie nu îl ștergi după întărire. Așează un șablon pe capătul liber al unghiei naturale și vezi dacă marginile se conectează între ele fără goluri. Acest lucru este important, altfel ar putea exista denivelări sau goluri și modelarea ar putea eșua. Poți folosi șabloane metalice reutilizabile sau șabloane de hârtie de unică folosință. Le poți găsi pe ambele în kit-urile cu geluri UV sau separat.

Cum se procedează?

Cu o pensulă formează o extensie de unghii pe șablon la lungimea dorită, astfel încât să se integreze cu ușurință în unghia naturală. Aici trebuie să lucrezi puțin mai repede pentru ca gelul UV să nu curgă. Folosește gel de construcție transparent sau folosește un gel color sau cel pentru unghii franțuzești dacă preferi acest design. Trebuie să creezi fie o margine netedă, fie o tranziție lină la unghia naturală.

După ce ai întărit modelarea în lampa UV, poți desprinde cu grijă șablonul și poți îndepărta stratul de transpirație de pe unghie. Pilește unghia în formă și îndepărtează orice margini proeminente. Acum aplică încă un strat de gel UV, de data aceasta pe toată unghia și întărește din nou modelarea unghiei în lampa UV. Poți folosi toate tipurile de geluri UV, colorat sau transparent.

După acest pas, îndepărtează stratul de transpirație și orice denivelări. În cele din urmă, sigilează modelarea unghiilor cu un Top Coat sau folosește un gel UV de etanșare și poți alege între incolor, strălucitor, mat, cu sclipici sau un roz pal.