Cum scapi de mirosul persistent de ţigară din casă, haine sau maşină. Cele mai eficiente soluţii

1 miros neplacut jpg jpeg

Mirosul fumului de ţigară este inconfundabil şi nesănătos, motiv pentru care combaterea acestuia este crucială. Iată cum scoţi acest miros atât din haine, cât şi din maşină sau din casă!

Fumul de ţigară poate fi o adevărată problemă. Pe lângă faptul că este un miros neplăcut pentru cei nefumători, el este şi periculos pentru sănătatea oricăruia. Fie că ai renunţat recent la fumat şi vrei să elimini toate particulele de fum din casă, fie ai petrecut în oraş şi vrei să nu mai miroşi a fum, aici găseşti soluţiile potrivite de curăţenie, care te vor ajuta să scapi de acest miros şi de toxicitatea sa!

Cum îndepărtezi mirosul de pe haine

Nu este nevoie să fii fumător pentru ca mirosul de ţigară să intre în hainele tale. Este suficient doar să te afli în preajma unei persoane care fumează. Soluţia pentru a scăpa de mirosul de fum, este să speli hainele după fiecare purtare. Pentru a scăpa de mirosul profund, tot ce trebuie să faci este să pui hainele în maşina de spălat. Adaugă detergent şi, în acelaşi compartiment, o cană cu bicarbonat de sodiu. Dacă mirosul nu a dispărut, repetă procedeul.

Pont: La final, poţi pulveriza hainele cu un spray, care conţine uleiuri esenţiale.

Cum eliminu mirosul persistent de ţigară din casă

Mirosul de ţigară poate să persiste în casă câteva săptămâni sau luni, de la ultima ţigară fumată în locuinţă. Asta pentru că fumul conţine particule toxice, care pătrund în toate suprafeţele.

Pentru a scăpa de mirosul persistent, în primul rând, trebuie să aeriseşti întreaga locuinţă. Se recomandă spălarea covoarelor şi ţesăturilor. De asemenea, gresia poate fi curăţată cu o soluţie formată din apă şi înălbitor sau apă şi oţet. Pentru podelele din lemn, lacul este o soluţie.

Reţine că particule de fum rămân în pereţi, iar cea mai bună soluţie este zugrăvirea încăperii!

Dacă eşti fumătoare, îţi recomandăm să pui în fiecare cameră, recipiente deschise cu cărbune. Nu uita să le schimbi săptămânal!

Cum scapi de mirosul de ţigară din maşină

Dacă fumul de ţigară persistă în maşina ta, îl poţi elimina astfel:

  • Deschide toate geamurile şi aeriseşte complet maşina auto;
  • Spală scaunele şi covoarele cu o soluţie din înălbitor sau apă oxigenată sau oţet şi apă, de cel puţin o dată pe săptămână;
  • La final, îţi recomandăm să pui în maşină recipiente deschise cu cărbune, pe care să le înlocuieşti o dată pe săptămână.

Sursă foto: Shutterstock