De ce nu e bine să-i săruți pe bărboși. Dermatologul avertizează femeile!

Un dermatolog a pus pe jar femeile după ce le-a spus să aibă mare grijă atunci când sărută un bărbos și să se gândească de două ori înainte de-a face asta. De ce?

image

Muneeb Shah, cunoscut ca Derm Doctor (n.r. Medicul dermatolog), le-a avertizat pe femeile care au cunoscut un bărbat cu păr facial cu care vor să devină intime. Ce poate fi în neregulă cu un bărbat cu barbă? Igiena bărbii lor!

Se pare că barba „conține o groază de bacterii”, care se pot transfera de la bărbat la femeie atunci când aceștia devin intimi și se sărută. „Când te freci de acele fire de barbă goase, se pot crea mici tăieturi pe piele, care se pot infecta cu o bacterie foarte păcătoasă – impedigo sau bubele dulci”, susține doctorul Muneeb Shah.

Acest impedigo sau bubele dulci sunt o afecțiune contagioasă, o infecție des întâlnită în special la bebeluși sau preșcolari, dar iată că și la femei în toată firea. Care e soluția în acest caz? O igienă mai temeinică a bărbii. Dacă barba e bine spălată, problema nu apare și totul e OK între cei doi amorezi la început de relație.

Cum se manifesră aceste bube dulci?

Ca o erupție roșie pe zona de impact intim, pe bărbie cel mai adesea, dacă s-a petrecut un sărut pasional între cei doi. Dermatologul respectiv a postat mai multe imagini cu victime ale sărutului cu un bărbat cu barbă și toată lumea s-a crucit când le-a văzut pe bietele femei cu o crustă roșiatică pe întreaga bărbie.

Femeile care au un partener bărbos, dar care n-au pățit niciodată așa ceva s-au mirat că se poate ajunge la asemenea situație regretabilă. De fapt, acei bărbați n-au destulă grijă de barba lor, care trebuie și ea spălată la fel ca orice parte a corpului, chiar dacă nu dă niciun semn de… murdărire.

„Am făcut o reacție alergică după ce m-am sărutat cu un bărbos odată”, a început să povească o femeie pe pagina de Instagram a lui Derm Doc. Dar, în cazul ei, era vorba despre altceva. „S-a dovedit că acesta s-a jucat cu pisica lui înainte de-a se întâlni cu mine”, a explicat aceasta.

„Am pățit așa ceva după o primă întâlnire cu un tip”, a dezvăluit și altă o femeie care nu știa nimic despre aceste bube dulci care pot apărea după un sărut intens cu un bărbat care n-are destulă grijă de barba lui. „Am avut bășicuțe și descoamări ale pielii săptămâni întregi”, a continuat acesta.

Impetigo este, prin urmare, o infecție bacteriană cauzată de streptococ sau stafilococ și are două forme de manifestare – prin apariția unor bășici sau a unei cruste vizibile și deranjante. În ambele cazuri, e necesară programarea la un medic dermatolog pentru a-ți administra cel mai bun tratament posibil.

Nu spune nimeni să nu săruți niciodată un bărbat cu barbă, asemenea îndemn ar fi discriminatoriu și deranjant, însă, dacă o faci, poate fi de preferat să aflii înainte câte ceva despre viața lui de zi cu zi și obiceiurile lui ce țin de igienă. Știm, nu e deloc sexy, dar te poate scăpa de pericolul unei infecții deloc plăcute!

Foto - Shutterstock