Ananasul reduce riscul de atac vascular cerebral

1 73851 original jpg jpeg

Savurosul ananas, regele salatelor de fructe şi al deserturilor cu note proaspete, îţi furnizează nu numai vitamine, dar şi o multitudine de principii nutritive. Află care sunt acestea!

Ananasul e regele deserturilor,dar poate fi folosit şi ca ingredient într-o serie de mâncăruri rafinate. Iar sucul de ananas e imbatabil! Una peste alta,fructul,deşi dulce,nu „exagerează” la capitolul calorii,prin urmare poate fi folosit cu încredere în cure de slăbire.

O cană de ananas îţi oferă:25 mg vitamină C,cantităţi importante de vitamine B1 şi B6,folat,fier,mangan,concentraţie mare de fibre solubile,acid ferulic şi bromelaină,şi vine cu un aport energetic de 75 calorii.

Citeşte şi:

5 sucuri care-ţi redau vitalitatea

5 alimente-minune pentru slăbit

Ananasul mai furnizează:

-bromelină,o enzimă cu efect antiinflamator,care reduce riscul formării cheagurilor de sânge,deci şi al apariţiei atacurilor vascular cerebrale şi stopului cardiac. De asemenea,reduce inflamaţiile asociate artrozei,entorselor,efortului fizic.

-vitamina C,care întăreşte peretele vascular,are efect cicatrizant,favorizează absorbţia fierului,protejează împotriva radicalilor liberi,previne apariţia maladiilor cardiovasculare etc.

-acid ferulic,un compus organic care inhibă formarea unor substanţe ce favorizează cancerul

-vitamina B6 (piridoxină),cu rol în sinteza celulelor roşii ale sângelui şi buna funcţionare a sistemului nervos.

-vitamină B1 (tiamină),cu rol în metabolism,digestie,buna funcţionare a sistemului nervos.

-folat,cu rol în sinteza anumitor aminoacizi şi de prevenire a apariţiei malformaţiilor congenitale neurologice la făt

-fier,necesar în producerea hemoglobinei care transportă oxigen în organism

-fibre solubile în concentraţie mare,care induc mai rapid saţietatea şi scad riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare,scad glicemia şi riscul de cancer colorectal.

-mangan,un mineral necesar formării oaselor şi tendoanelor.

Bine de ştiut! Ananasul prezită şi câteva dezavantaje:

-poate cauza dermatite alergice sau iritaţii ale pielii,la persoanele sensibile la bromelaină

-ananasul nu se mai coace după ce a fost cules. Prin urmare,alege-l cu grijă,astfel încât să aibe un miros plăcut,pulpă de culoare galben deschis şi frunze verzi. Petele de culoare brună indică stricăciune.



Recente

2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg