Ceaiul care combate senzaţia de balonare şi taie pofta de mâncare

1 62737 original jpg jpeg

Senzaţia de balonare poate apărea ca urmare a alimentelor pe care le consumi sau din cauza fluctuaţiilor care au loc în corp, mai ales în perioada menstruaţiei. Când te confrunţi cu această problemă, consumă un ceai preparat din doar trei ingrediente. Află despre ce este vorba.

Ai nevoie de ghimbir,lămâie şi miere. De ce aceste trei ingrediente?Ghimbirul este un aliment care are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv:reduce senzaţia de balonare,stimulează metabolismul şi inhibă apetitul alimentar. Dacă bei ceai de ghimbir în timp ce mănânci,te vei sătura mai repede şi,implicit,vei consuma mai puţine calorii.Când prepari un ceai de ghimbir,nu trebuie să-ţi lipsească lămâia,deoarece are rol detoxifiant asupra corpului,favorizând atât eliminarea toxinelor,cât şi a lichidelor în exces. 

Cum se prepară ceaiul pe bază de ghimbir şi lămâie

Ai nevoie de o bucăţică de rădăcină de ghimbir pe care o razi şi o pui în două căni de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute,după care se strecoară şi se adaugă sucul de la o lămâie de dimensiune mică. Când ceaiul se mai răceşte,poţi adăuga şi puţină miere pentru a-i da un gust mai bun.

Mierea şi lămâia formează un duo benefic pentru ficat,cât şi pentru stomac,întrucât favorizează buna digestie.